Στην Δυτική Λέσβο ο Υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης


Τη Λέσβο επισκέφτηκε χθες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης με αφορμή και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Μολύβου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, ενώ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί από τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και Τουρισμού Αφροδίτη Βατή σε σημεία ενδιαφέροντος του Υπουργείου και του Δήμου, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε αρχικά το δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου καθώς και των Αντιδημάρχων Στρατή Ζαφείρη και Ιωάννας Κατανάκη.

Ακολούθως, τα παλιά Υφαντουργεία των Παρακοίλων και η προοπτική αναστήλωσης - αναβίωσής τους αποτέλεσαν ένα ακόμη από σημεία που έδειξε ενδιαφέρον ο Υφυπουργός, ενώ οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής περιήγησαν τον κ. Γιατρομανωλάκη και στο Μανταμάδο, στην έκθεση κεραμικής που διεξάγεται εκεί. Παρουσία του προέδρου της εκεί κοινότητας Χαράλαμπου Τζελαϊδή ο Υφυπουργός συζήτησε μεταξύ άλλων και την προοπτική δημιουργίας σχολής Κεραμικής.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού και οι συζήτησαν που έγιναν με τα στελέχη της δημοτικής αρχής, δημιουργούν προσδοκίες για δράσεις που θα αναβιώσουν και θα αναδείξουν την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση της Λέσβου.