Αλλαγές στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου με φόντο τις πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο μίνι ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός είναι περισσότερο μια εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι φωτιές. Αιχμηρές ήταν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Στη 1:00 το μεσημέρι χθες ορκίστηκαν οι πέντε υπουργοί μετά τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσωπο κλειδί των αλλαγών ο Χρήστος Τριαντόπουλος που είναι το ένα από τα δυο πρόσωπα που μπαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών να αναλαμβάνει θέσει υφυπουργού στον πρωθυπουργό και θα τρέξει όλο τα προγράμματα κρατικής αρωγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο κ. Τριαντόπουλος θα βρεθεί κάτω από τον κ. Σκέρτσο ο αναβαθμίζεται και θα είναι ο δεύτερος υπουργός επικρατείας τη κυβέρνησης.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος πλέον θα είναι ο Γιάννης Οικονόμου, το δεύτερο νέο πρόσωπο που θα στελεχώσει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μετακινόυμενος από το υπουργείο αγρτικής ανάπτυξης.

«Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό θα δουλέψω με όλε μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε τοπ κυβερνητικό σε μια περίοδο ιδιαίτερα καθοριστική και κρίσιμη» σημείωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θα είναι ουσιαστικά ο τέταρτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Αρτιστοτελία Πελώνη να επιστρέφει στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου.

Ως πληροφορικάριος ο Θοδωρής Λιβάνιος μεταβαίνει στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης από υφυπουργός στον πρωθυπουργό στη θέση του Γιώργου Στύλιου ο οποίος θα καταλάβει τη θέση που άφησε κενή ο κ. Οικονόμου στο υπουργέιο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 «Η περίσταση είναι δύσκολη διοτι η χώρα δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές και χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ γρήγορα» πρόσθεσε ο Γιώργος Στύλιος.

Αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη φάση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Σειρά τώρα έχει η δεύτερη φάση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες να συγκλίνουν σε έναν δομικό ανασχηματισμό σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός.

«Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους. Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητήσαμε την απόδοση ευθυνών και θα επιμείνουμε σε αυτό. Για την κυβέρνηση φαίνεται πώς όλα έγιναν καλά. Φταίει μόνο η επικοινωνία. Γι’ αυτό διόρισαν σήμερα νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: με τέτοια καταστροφή κανένας στην κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθιξία;» υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Καμιά “αναδιάταξη” των κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί να παραγράψει εγκληματικές ευθύνες, ούτε να παραπλανήσει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση πλήρης αποζημίωση και αποκατάσταση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί» πρόσθεσε το ΚΚΕ.