Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε Δημόσιο, εστίαση & ΜΜΜ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς είναι μόνο η πρώτη απόφαση – πιλότος, με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η επέκταση παραμένει όπλο στη φαρέτρα της.

Ένα εκατομμύριο. Αυτός είναι ο αριθμός των εμβολιασμών που χρειάζονται μέσα σε διάστημα ενός μήνα, προκειμένου η χώρα να βαδίσει προς τον επόμενο μήνα έχοντας χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Παρότι έχουν κλείσει 165.000 νέα ραντεβού για εμβόλιο ήδη από τις 16 Αυγούστου, η μάχη με τον χρόνο μαίνεται, με την κυβέρνηση να έχει ήδη βάλει στη φαρέτρα της το όπλο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που είναι στο τραπέζι

«Παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στο λεγόμενο front desk των δημόσιων υπηρεσιών, άνοιξε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης  .

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ. σε συγκεκριμένα σημεία που υπάρχει επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους».

Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως σειρά θα πάρουν οι ένστολοι και οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν και η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο των αναστολών ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι τα σώματα ασφαλείας.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν αποκλείεται πλέον να ισχύσει και στον κλάδο της εστίασης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παράδοξο των εμβολιασμένων πελατών και ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Τον οδικό χάρτη για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα καθορίσει και η εφαρμογή του μέτρου στους υγειονομικούς από την 1 Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση να αναμένει και τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.