ΟΗΕ - Καμπανάκι για την κλιματική αλλαγή – Πού θα φτάσει η άνοδος της θερμοκρασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τα τελευταία 24ωρα ακούμε όλο και περισσότερους επιστήμονες να συσχετίζουν την καταστροφή που ζούμε με την κλιματική αλλαγή. Σήμερα, ήρθε και η έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα, μέσα στην οποία κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί κατά 1,5 βαθμούς προκαλώντας ακραία φαινόμενα.

Φωτιές, πλημμύρες, λιώσιμο των πάγων, καύσωνες. Η ανθρώπινη δραστηριότητα αλλάζει τον πλανήτη. Κάποιες από τις αλλαγές είναι πλέον αναπόφευκτες και μη αναστρέψιμες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Σε 20 χρόνια οι θερμοκρασίες θα είναι 1,5 βαθμό πάνω από την προβιομηχανική εποχή, προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές, αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Απαιτείται γρήγορη και δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, λένε οι επιστήμονες ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα στη Γλασκόβη, όπου οι κυβερνήσεις των 197 χωρών καλούνται να παρουσιάσουν τον Νοέμβριο τα σχέδιά τους για τη μείωση των αερίων.

Ως «κόκκινο συναγερμό» για την ανθρωπότητα χαρακτήρισε την έκθεση ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις να σταματήσουν την χρήση άνθρακα και ορυκτών καυσίμων πριν καταστρέψουν τον πλανήτη.