Αποδεκατίζεται ο συνδυασμός της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου


Ο ένας μετά τον άλλον οι περιφερειακοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιούνται και ανοίγουν διάλογο με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

Σε ρόλο απλού θεατή και πλήρως μουδιασμένοι από τις εξελίξεις βρίσκονται οι εναπομείναντες περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις του Χιώτη Περιφερειακού Συμβούλου Λεωνίδα Αθηνάδη και της Σαμιώτισσας Σουλτάνας Ανδρεάδου.

Οι ανεξαρτητοποιήσεις των δύο συμβούλων κατατέθηκαν το πρωί της Τρίτης στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αρώνη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «π» τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης θα πάρουν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Χίο και τη Λέσβο.

Στο εσωτερικό του συνδυασμού Καλογήρου ο εκνευρισμός είναι διάχυτος συνοδευόμενος με αισθήματα απογοήτευσης κυρίως στο πρόσωπο της ίδιας της Χριστιάνας Καλογήρου, στην οποία πιστώνουν αφενός την ήττα στις εκλογές, αφετέρου την πλήρη αποτυχία διατήρησης συνοχής στην παράταξη στο μετεκλογικό σκηνικό.

Η πλειονότητα των συμβούλων του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» εκτός των άλλων καταμαρτυρούν στην Χριστιάνα Καλογήρου ολιγωρία στον διάλογο με τον συνδυασμό Μουτζούρη, κατηγορώντας της για πλασματικές προθέσεις συνεννόησης, τη στιγμή που η Ν.Δ. με κάθε τρόπο και μέσο έρχεται εγγύτερα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου μέρα με τη μέρα.

 

Ανοίγουν διάλογο με τον Κώστα Μουτζούρη

Αδιαμφησβήτητο πάντως γεγονός, αποτελεί η πρόθεση συνεργασίας των συμβούλων του συνδυασμού Καλογήρου με τον Κώστα Μουτζούρη, αφού κατά μόνας οι περισσότεροι σύμβουλοι έχουν προσεγγίσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την περιφερειακή αρχή, αποδοκιμάζοντας παρασκηνιακά τους χειρισμούς της Χριστιάνας Καλογήρου.

Παρότι ο υποτιθέμενος διάλογος μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε οριστικό «ναι» ή «όχι» στη συνεργασία των δύο πλευρών, το σκηνικό που έχει στηθεί προϊδεάζει για την επικείμενη άλωση του συνδυασμού Καλογήρου από την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στο Βόρειο Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ανατρεπτικές μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε, σύμφωνα με πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του «π» θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο περιφερειακό σχήμα που πιθανά να περιλαμβάνουν στη νέα του σύνθεση και πρώην στελέχη του συνδυασμού Καλογήρου.

 

Πηγη https://www.politischios.gr/