“Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα….”


Σε αποσύνθεση φαίνεται ότι βρίσκεται η παράταξη της Χριστιάνας Καλογηρου στο περιφερειακό Συμβούλιο καθώς μετά τις δύο πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των Σουλτάνα Ανδρεάδου και Λεωνίδα Αθηνάδη χτες είχαμε άλλη μια αυτή την φορά του Παντελή Μπουρνιά από την Χίο.

Ο κ. Μπουρνιάς με επιστολή του προς τον πρόεδρο του περιφερειακού Συμβουλίου έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη Εμείς για το Αιγαίο και πλέον φλερτάρει ανοικτά με αυτήν του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά θα έχουμε και νέες ανεξαρτητοποιήσεις με την πόρτα της εξόδου από την παράταξη Καλογήρου να έχει πλέον ανοίξει για τα καλά.

Και αυτό το χρεώνεται αποκλειστικά η ίδια η Καλογήρου καθώς έδω και 2 χρόνια από την ημέρα της μη επανεκλογής της λειτούργησε μάλλον για την προσωπική της συνέχεια στην πολιτική αναλαμβάνοντας αρχικά την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στην συνέχεια την θέση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της παράταξης της με δεδομένη την ουσιαστική ανεξαρτητοποίηση του Θοδωρή Βαλσαμιδη ο οποίος τυπικά μόνο ανήκει στην παράταξη εδώ και μήνες έδειχναν να μην έχουν συνοχή και ουσιαστικά ο καθείς λειτουργούσε περισσότερο αυτόνομα.

Όλα αυτά συν το γεγονός ότι ουσιαστικά η Χριστιάνα Καλογήρου δεν πρόκειται να κατέλθει ξανά για να διεκδικήσει την Περιφέρεια στις επόμενες εκλογές αλλά και την δυναμική που έχει ο Μουτζούρης ο οποίος σαρώνει σε δημοτικότητα έχουν δημιουργήσει την παραπάνω κατάσταση για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μπουρνιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Με επιστολή του σήμερα  ο Περιφερειακός  Σύμβουλος  Π.Ε Χίου Παντελής Μπουρνιάς,  γνωστοποίησε στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου την ανεξαρτητοποίηση του από τον συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.»