ΣΟΚ: Απεβίωσε ο γνωστός ιδιοκτήτης των «Φούρνων Με Ξύλα» στην Μυτιλήνη Ματθαίος Σερμπος

ΦΩΤΟ Σε συνέντευξη στην Ιουλία Πέτρου στην Τηλεόραση Μυτιλήνης 

Ο... βασιλιάς των Φούρνων με Ξύλα πέθανε.

Ο Ματθαίος Σερμπος ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο διάσημους φούρνους στην Μυτιλήνη έφυγε από τη ζωή χθες βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά κι όλους όσους γεύονταν τα αρτοποιήματά του επί πολλά χρόνια σχηματίζοντας πολλές φορές ουρές στους φούρνους του, στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ,Μυτιλήνης πάσχοντας από κορονοιο ο 60χρονος επιχειρηματίας, Ματθαίος Σερμπος, έχασε τη μάχη, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια και στους συνεργάτες του.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν εμβολιασμένος και με τις δυο δόσεις ενώ κόλλησε μέσα στο νοσοκομείο ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Πρόκειται για το 66ο θύμα της Λέσβου από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ ο επιχειρηματίας έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

«Όλη η συντακτική ομάδα του LesvosPost εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ματθαίου Σερμπου.»

-Φούρνος Με Ξύλα

Απο τον Δεκέμβριο του 2006 ξεκίνησε να λειτουργεί το κεντρικό κατάστημα στον Κάτω Χάλικα, στο οποίο πήγαιναν όχι μόνο περίοικοι, αλλά και άτομα από όλη την πόλη.

Δεδομένου τούτου και για να διευκολυνθούν οι πελάτες, άνοιξαν διάφορα παραρτήματα σε σημεία της πόλης, με το πιο πρόσφατο αυτό που λειτουργεί στην Π. Κουντουριώτου 23 (προκυμαία Μυτιλήνης).

Στο «Φούρνο με Ξύλα» θα βρείτε μεγάλη γκάμα ψωμιών, μεταξύ των οποίων ψωμί με προζύμι, χωριάτικο, πολύσπορο κ.λπ.. Επιπλέον, θα βρείτε είδη πρωινού, όπως χειροποίητα τυροπιτάκια, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα και πολλά άλλα.

Σε ένα καλαίσθητο χώρο στην προκυμαία Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην Π. Κουντουριώτου 23 που λειτουργεί το ένα από τα 5 καταστήματα, υπάρχει δυνατότητα μαζί με το φρέσκο κουλούρι η τις λαχταριστές λιχουδιές να απολαύσετε και τον καφέ σας η το αναψυκτικό στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού με θεά το λιμάνι Μυτιλήνης αλλά και στον επάνω όροφο με θεά όλη την Προκυμαία..

Μέσα σε κάθε Φούρνος Με Ξύλα έχει διαμορφωθεί ειδική γωνιά με ποικιλία εκλεκτών προϊόντων και γεύσεων για τις ημέρες των εορτών, δίνοντας πάντα έμφαση στην παράδοση και στην πρόσμειξη των πιο αγνών υλικών με φρέσκες πρώτες ύλες: