Η υπερμεταδοτικότητα της «Δέλτα» ανησυχεί τους ειδικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τη δυναμική της παραλλαγής Δέλτα εξετάζουν οι επιδημιολόγοι, χαρακτηρίζοντας το στέλεχος υπερμεταδοτικό, καθώς την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου καταγράφηκαν σχεδόν 17.000 κρούσματα.

Καθημερινά καταγράφονται περισσότερες από 2600 μολύνσεις με αποκορύφωμα την Τρίτη οπότε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3,5 χιλιάδες κρούσματα. Και ο δείκτης των εισαγωγών όμως εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Από τις 150 στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασαν τις 200 στις 30 Ιουλίου. Έκκληση να εμβολιαστούν παιδιά, έγκυες και οι άνω των 50 απευθύνουν οι ειδικοί.

Χθες, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 1605 κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 10 ασθενείς, ενώ 176 βρίσκονται διασωληνωμένοι. 163 πολίτες εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας. Στην Αττική καταγράφηκαν 453 μολύνσεις, 226 στην Κρήτη και 161 στη Θεσσαλονίκη.

 

Τεστ για ανεμβολίαστους καταναλωτές

Η Επέλαση της ινδικής παραλλαγής είναι πιθανόν να φέρει και νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους , με τους ειδικούς να προτείνουν ακόμη και τεστ για τους καταναλωτές που δεν έχουν εμβολιαστεί πριν εισέλθουν σε σουπερ μαρκετ και καταστήματα.

Η μεγαλύτερη αγωνία των ειδικών είναι το αποτύπωμα των διακοπών του αυγούστου στα επιδημιολογικά δεδομένα. Η μεγάλη κινητικότητα των πολιτών θα κρίνει την πορεία της πανδημίας στη χώρα.