Τουρκία – Προκλητικός Ακάρ από τον Έβρο – Τι είπε για το Αιγαίο (BINTEO)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Προκλητικός Ακάρ για Έβρο και νησιά του Αιγαίου. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που επισκέφτηκε τουρκικά φυλάκια στον Έβρο, δε δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα για τα αποτρεπτικά έργα που έχει κάνει στον φράχτη.

Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, η Τουρκία επέστρεψε στη ρητορική των προκλήσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από όλη την στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, βρέθηκε στην Ανδριανούπολη και επιθεώρησε συνοριακά φυλάκια στον Έβρο.

Η κατασκευή του φράχτη και τα άλλα αποτρεπτικά έργα της Ελλάδας έχουν προκαλέσει όπως όλα δείχνουν την οργή της Άγκυρας, με τον Χουλουσί Ακάρ να ξιφουλκεί προχωρώντας σε καταιγισμό κατηγοριών κατά της Αθήνας.

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε συνεχείς προκλήσεις, παράνομες επιθετικές ενέργειες και ρητορική από την πλευρά της Ελλάδας. Συνεχώς χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας. Έχουν απαιτήσεις σαν να είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά».

Ο Τούρκος υπουργός έθεσε ξανά ζήτημα… EGAYDAAK. Δηλαδή νησιών, νησίδων και βραχονησίδων σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί τα τελευταία χρόνια η Τουρκία.

«Ενώ περιμένουμε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα μέσω διαπραγματεύσεων, ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, οι Έλληνες γείτονές μας θεωρούν ότι αυτά τα νησιά τους ανήκουν».

Ο Τούρκος υπουργός, δηλώνοντας ότι τα αιτήματα της Ελλάδας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, έκανε λόγο για «ανειλικρίνεια» των Ελλήνων πολιτικών που κατά τον ίδιο είναι «η κύρια πηγή των προβλημάτων».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Κάλυμνο για την επέτειο της ναυμαχίας του Γέροντα, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η ΠτΔ επιβιβάστηκε σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και έριξε στεφάνι στη θάλασσα, στην μνήμη των ηρωικών ναυμάχων.

Επιστρέφοντας, επισκέφθηκε το Μνημείο για τους Πεσόντες Αξιωματικούς στα Ίμια