Π. Κουφελος: «Δεν είμαστε πολιτικάντηδες του 50’ ….»


«Δακοκτονία»

Η επίμονη και επίπονη προσπάθεια δύο χρόνων για τη βελτίωση του προγράμματος δακοκτονίας, με χρήση νέων τεχνολογιών οι οποίες έγιναν για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο (χρήση drones, έξυπνες δακοπαγίδες, GPS) προφανώς αφήνουν αδιάφορους κάποιους οι οποίοι ασχολούνται περιστασιακά και χωρίς ουσία με τους ελαιοπαραγωγούς μας και γενικότερα με τους αγρότες μας. Ένα γραφειοκρατικό θέμα δημιούργησε προβλήματα σε όλη την Ελλάδα. Πάραυτα και παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας κατορθώσαμε να καλύψουμε το κενό και να προσλάβουμε τους δεκαπέντε τομεάρχες δακοκτονίας προκειμένου για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.

Η Περιφερειακή Αρχή σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας, προσηλωμένη στο καθήκον και την ευθύνη που μετακυλίεται από την ψήφο και την εμπιστοσύνη του λαού, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, σίγουρα όχι «προσχηματικά», δρα και κινείται με στόχο αποκλειστικά και μόνο το όφελος των νησιωτών και δη των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα, των ανθρώπων του μόχθου.

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη συνεχίζει απρόσκοπτα με ευθύνη το έργο της. Κρινόμαστε για την σοβαρότητα μας από τους πολίτες. Σε καμία περίπτωση δεν απαντάμε σε «πολιτικάντικες» λογικές της δεκαετίας του ‘50 οι οποίες δε συνάδουν με αυτό που θέλουν οι πολίτες και είναι μακριά από τα δεδομένα της σημερινής εποχής, μιας εποχής που χρειάζονται έργα για ανάπτυξη και πρόοδο στα νησιά μας με ομόνοια και συνεργασία.