Σε αναστολή 12 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα γηροκομεία της ΛέσβουΣε καθεστώς αναστολής εργασίας τίθενται από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές και οίκους ευγηρίας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αφορά συνολικά 12 εργαζόμενους στα τρία γηροκομεία της Λέσβου και στο προνοιακό ίδρυμα στην Αγιάσο που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» στην Αγιάσο από τους 70 εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας βγαίνουν από την Πέμπτη οι δύο, μία εκ των οποίων καταθέτει τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση. Για τους εργαζόμενους αυτούς προβλέπεται τρίμηνη αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού, ενώ οποιαδήποτε στιγμή αναθεωρήσουν την απόφασή τους και εμβολιαστούν, επιστρέφουν στην εργασία τους» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου (ρεπορτάζ Μυρσίνη Τζινέλλη) ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Παραδέλλης. Άλλοι τρεις εργαζόμενοι του ιδρύματος θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην υγειονομική επιτροπή για να εξετασθούν κατά την διαδικασία απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 14 Αυγούστου.

Στο γηροκομείο Μυτιλήνης από τους 54 εργαζόμενους , 6 ανεμβολίαστοι βγαίνουν σε αναστολή και μια εργαζόμενη κατέθεσε αίτημα να εξετασθεί από την υγειονομική επιτροπή. Στο Πρότυπο Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι , από τους 12 , μία εργαζόμενη τίθεται σε αναστολή και τέλος στη Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων βγαίνουν τρεις εργαζόμενοι και άλλοι δύο καταθέτουν αίτημα στην υγειονομική επιτροπή.

Για όλους τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας , δίδεται η δυνατότητα πρόσληψης νέου προσωπικού