Σχολεία: Μοριακό - rapid τεστ ή απαγόρευση εσόδου των εκπαιδευτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Με μοριακό ή rapid test θα επιστρέψουν στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.

Τροπολογία με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους για τη νέα σχολική χρονιά σε συνθήκες πανδημίας κατατέθηκε στη Βουλή.

Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την αναπλήρωση των κενών

Στην τροπολογία προβλέπεται απαγόρευση εισόδου στα σχολεία, αναστολή καθηκόντων, περικοπή μισθού και μη προσμέτρηση υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς που δε θα παρουσιάσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR).

Μάλιστα, η τροπολογία προβλέπει την πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα επέκτασης για να αναπληρώνονται τα κενά όσων εκπαιδευτικών δεν πληρούν καμία από τις υγειονομικές προϋποθέσεις που τίθενται.

 

«Πρόσθετη ταλαιπωρία»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι δε θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ωστόσο τόνισε ότι θα υποβάλλονται σε «πρόσθετη ταλαιπωρία» για λόγους δημόσιας υγείας καθώς θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ με δικά τους έξοδα.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης.