Πλήθος συμμετοχών στην αθλητική διοργάνωση «Moria Run 2021»


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 το απόγευμα, η αθλητική διοργάνωση «Moria Run 2021» με μήνυμα «Τρέξε Μαζί μας», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA), στο πλαίσιο δράσεων για το 2021

Η διοργάνωση αφορούσε σε αγώνες δρόμου, που διεξήχθησαν στην περιοχή της Μόριας και περιελάμβαναν μία βασική κυκλική διαδρομή μήκους 7,5 km με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της περιοχής, καθώς και διαδρομή μήκους 1 km για παιδιά, με τερματισμό στον ίδιο χώρο.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κοινού στη διοργάνωση και ειδικότερα, στον αγώνα που αφορούσε τη βασική διαδρομή των 7,5 km έλαβαν μέρος άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 14 έως 65 ετών, ενώ στον αγώνα του 1 km συμμετείχαν, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, περισσότερα από 40 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια με την απεικόνιση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, ενώ μετά την ολοκλήρωση τους πραγματοποιήθηκε, στο σημείο του τερματισμού, συμβολική απονομή μεταλλίων στους τρεις πρώτους που διακρίθηκαν από κάθε κατηγορία.

Την απονομή των μεταλλίων στα παιδιά που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις, πραγματοποίησε η φετινή χρυσή νικήτρια των Πανελλήνιων αγώνων στα 3000 μέτρα και ασημένια στα 5000 μέτρα, στην κατηγορία Κ20, Μαρία Κάσσου, μία σπουδαία αθλήτρια του νησιού μας, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκλησή της Ένωσής μας και παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Για τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στον αγώνα της βασικής διαδρομής, τις απονομές πραγματοποίησαν, κατά περίπτωση, για την ηλικιακή κατηγορία 14 – 40 ετών, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου και μέλος της Ένωσης μας κος Δημήτριος Κουρσουμπάς, ενώ για την ηλικιακή κατηγορία 40 και άνω, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης  και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μόριας κος Ιωάννης Μαστρογιαννης, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, συνέβαλαν σημαντικά με χορηγίες τους, το κατάστημα «Coffee Bean» και η επιχείρηση «Ορθοπεδικά Βαλτάς», στη Μυτιλήνη και η καφετέρια «Art Cine Café» στη Καλλονή.

Επίσης, ουσιαστική ήταν η συνδρομή υποστηρικτών της διοργάνωσης και συγκεκριμένα, της Τοπική Κοινότητας Μόριας και του Προέδρου αυτής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας, του πεζοπορικού Συλλόγου Μόριας «Η Διχάλα», των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου Μόριας, του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της επιχείρησης «Elaitis», του καταστήματος οπωρολαχανικών Χατζημανωλάκη, του ηλεκτρολογείου – συνεργείου οχημάτων Κατσούρη Γρηγόρη καθώς και της επιχείρησης ΗΧΩ ΑΕ.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, καθώς και έσοδα που θα συγκεντρωθούν από επόμενες δράσεις, πρόκειται να διατεθούν για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για την αγορά ενός απινιδωτή, ο οποίος πρόκειται να προσφερθεί από την Τοπική Διοίκηση της Ένωσής μας, σε αθλητικό φορέα του νησιού, ώστε να συμβάλει στον τομέα της ασφάλειας των αθλητών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λήφθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, για την προστασία των συμμετεχόντων, εθελοντών και διοργανωτών, από τον κορωνοϊό (COVID-19).

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της IPA ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες της διοργάνωσης, όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της καθώς και όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν.

Φωτογραφικό υλικό και αποτελέσματα - κατατάξεις από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στη σελίδα μας στο fb Ipa Lesvou Greece: https://www.facebook.com/ipa.lesvou