«Μαγαζιά χωρίς μπόλι»: Αρνητές & συνωμοσιολογοι κατά των covid free χώρων εστίασης (Βίντεο)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Την ώρα που οι επιστήμονες διεθνώς προειδοποιούν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι ίσως και θέμα ημερών, στα social media έχει ξεπηδήσει μια ιστοσελίδα που λέγεται «Μαγαζιά χωρίς μπόλι» που μέσα σε λίγα 24ωρα απέκτησε περίπου 60.000 ακολούθους.

Σε αυτή την ιστοσελίδα, ακραίοι, «Μαγαζιά χωρίς μπόλι» και επικίνδυνοι χαρακτηρίζουν «μπόλι» το εμβόλιο, φίμωτρο τη μάσκα, κάνουν λόγο για χούντα και νέα τάξη πραγμάτων και διαφημίζουν καταστήματα και υπηρεσίες ακόμη και με πλήρη κατάργηση των μέτρων.

Να εκμεταλλευτούν τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και να ψαρέψουν στα θολά νερά της συνωμοσιολογίας έσπευσαν οι αρνητές του κορωνοϊού. Μια νεοεμφανιζόμενη ομάδα στο Facebook με τίτλο «Μαγαζιά χωρίς μπόλι», δηλαδή μαγαζιά χωρίς εμβόλιο, κατάφερε σε λίγες ημέρες να συγκεντρώσει περισσότερα από 60.000 μέλη.

Μάλιστα, οργανωθήκαν και συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή κάποιων δεκάδων πολίτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με κύριο σύνθημα την αντίσταση κατά του εμβολιασμού.

Από τη μεγάλη πλειονότητα των αναρτήσεων μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι πρόκειται για αρνητές που πιστεύουν ότι η μάσκα, που χαρακτηρίζεται ως φίμωτρο, δεν προστατεύει αλλά προκαλεί πρόβλημα, τα εμβόλια είναι για το κακό μας και όλα αυτά σε συνδυασμό με μπόλικη αναφορά στη «Νέα τάξη πραγμάτων», με εθνικιστικές κορώνες και καλέσματα για αντίσταση απέναντι στους υποταγμένους.

Στην ομάδα καλούνται οι καταστηματάρχες της εστίασης να μην ακολουθήσουν τους υγειονομικούς κανόνες για την πανδημία και απειλούν όσους ακολουθήσουν τον νόμο.

Στη σελίδα διαφημίζονται μάλιστα καταστήματα τα οποία παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλώνουν ότι θα δέχονται πελάτες χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Η ομάδα προσπαθεί να οργανωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ υπάρχουν και προτάσεις για την διεξαγωγή και συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή.