Εγκαινιάζονται τα ανακατασκευασμένα εκκλησάκια της Μοριας…..παρουσία μελών της Ουγγρικής κυβέρνησης Όρμπαν


Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που στην Ευρώπη οξύνεται η αντιπαράθεση με χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία για τον μη σεβασμό τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και για τους σεξιστικούς και ρατσιστικούς νόμους που εισάγουν, μέλη της κυβέρνησης του ακροδεξιού Όρμπαν να επισκέπτονται τη Μόρια.

Ο λόγος της επίσκεψης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι για να παραστούν στα εγκαίνια παρεκκλησιών που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές λόγω της γειτνίασής τους με τον προσφυγικό καταυλισμό, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτές οι ζημιές έχουν να κάνουν με τη μεγάλη πυρκαγιά ή οφείλονται σε κάποιον άλλον λόγο.

Όπως γίνεται μάλιστα γνωστό τα παρεκκλήσια αυτά επισκευάσθηκαν με απευθείας χρηματοδότηση από την Ουγγρική κυβέρνηση προς τη Μητρόπολη Μυτιλήνης η οποία θα φιλοξενήσει και την επίσημη αντιπροσωπεία.

Κατά την παρουσία τους στη Μυτιλήνη οι εκπρόσωποι της Ουγγρικής κυβέρνησης θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου ο οποίος θα τους παραθέσει και γεύμα και με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

 

Οι άνθρωποι του ακροδεξιού Όρμπαν στο νησί της αλληλεγγύης

Ο Βίκτορ Όρμπαν γνωστός για τις ρατσιστικές και σεξιστικές του απόψεις έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι οι πρόσφυγες συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή, την κουλτούρα και τις χριστιανικές παραδόσεις της Ευρώπης. Η Ουγγαρία έχει κηρύξει πολλές φορές τον πόλεμο απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενώ κατακρίνει τις Βρυξέλλες για φιλομεταναστευτική πολιτική.

Το τελευταίο «κατόρθωμα» της Ουγγρικής κυβέρνησης είναι ο νόμος που ψήφισε και απαγορεύει την προβολή σε παιδιά κάθε είδους περιεχομένου που «προωθεί» την ομοφυλοφιλία και τη φυλομετάβαση. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι απαγορεύει κάθε συζήτηση για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε σχολεία.

Με αυτό τον τρόπο, ο Όρμπαν ακολουθεί τη στρατηγική της πολωνικής κυβέρνησης, που μειώνει σταδιακά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια, υιοθετώντας όλο και πιο τοξική ρητορική και ενθαρρύνοντας την ομοφοβία.

Ο νόμος αυτός στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει αντιπαράθεση σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να λέει στον Βίκτορ Όρμπαν: εάν δεν μοιράζεστε τις αξίες μας, πρέπει να αποσύρετε την Ουγγαρία από την ΕΕ.

Πέρα από το πόσο η ΕΕ είναι πραγματικά έτοιμη να λάβει κυρώσεις εναντίον της Ουγγαρίας για τις ακροδεξιές πολιτικές που ακολουθεί, η επίσημη επίσκεψη της ουγγρικής αντιπροσωπίας στη Μυτιλήνη, στο νησί που αναδείχθηκε παγκόσμια ως σύμβολο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, και μάλιστα στη Μόρια, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία επιλογή αλλά υψηλού συμβολισμού.

Πηγή tovima.gr