Από την Λέσβο δύο νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την κάλυψη των 8 εκ των 9 θέσεων αντιπροέδρων που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων τους στις 30 Ιουνίου

Την εκ βάθρων αλλαγή στην ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, μετά την αποχώρηση λόγω συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου για την συνταξιοδότηση των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών της χώρας, σηματοδοτεί ( μετά την επιλογή από το υπουργικό συμβούλιο της νέας προέδρου Μαρίας Γεωργίου) η επιλογή των 8 νέων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ αυτών είναι και δύο με καταγωγή από τη Λέσβο. Συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου του Εμμανουήλ με πατρική καταγωγή από τη Βαρειά Μυτιλήνης, ο οποίος έχει και σύζυγο από τη Μυτιλήνη και ο Χρήστος Τζανερρίκος του Κοσμά με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι τιμούν το νησί με την προαγωγή τους και συνεχίζουν τη μακρά παράδοση που θέλει να υπάρχουν στον Άρειο Πάγο Λέσβιοι δικαστές. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Γ 1565/2021 επιλέγονται για αντιπρόεδροι οι εξής Αρεοπαγίτες :

1. Κωστούλα – Φλουρή Χαλεβίδου

2. Μιλτ. Χατζηγεωργίου

3. Νικ. Πιπιλίγκα

4. Θεοδ. Κανελλόπουλο

5. Γρ. Κουτσοκώστα

6. Χρ. Τζανερρίκο

7. Λουκά Μόρφη

8. Γεωρ. Χριστοδούλου


Λόγω της επιλογής της κας Γεωργίου (που υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος) για τη θέση της προέδρου, υπάρχει ακόμα μια κενή θέση αντιπροέδρου που θα καλυφθεί το προσεχές διάστημα.