Στην τελική ευθεία η ανάπλαση στο Ηρώον Λουτρών


«Συμβασιοποιήθηκε για ανάπλαση το Ηρώον Λουτρών»

Την, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την ανάδοχη εταιρεία «ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ» τη σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Δημοτικού χώρου Ηρώου Λουτρών», με συμβατικό ποσό 34.209,91 € (αρχικού προϋπολογισμού, πριν από το διαγωνισμό, 60.000,00 €).

Ο Δήμος Μυτιλήνης, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους πεσόντες στα πεδία των μαχών για την υπεράσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακατασκευάζει πλήρως το μνημείο της τοπικής Κοινότητας των Λουτρών, που είναι αφιερωμένο στους ήρωες του έθνους μας.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, αφορούν στην ανάπλαση του παρακείμενου αλσυλλίου και του Ηρώου και τη διαμόρφωση αυτού του χώρου σε τόπο ξεκούρασης, αναψυχής, παιχνιδιού και συνάθροισης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού.

Ειδικότερα, προβλέπονται οι εργασίες της ανάπλασης του Ηρώου, αλλά και της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του αλσυλλίου (φωτισμός, αλλαγή κιγκλιδωμάτων, διαπλάτυνση και διαμόρφωση των μονοπατιών και κατασκευή πλακόστρωσης όμοιας με την υφιστάμενη στο χώρο του Ηρώου).

Διαψεύδονται, λοιπόν, για ακόμη μια φορά, οι «Κασσάνδρες» που είχαν διατυμπανίσει με αρνητικούς τίτλους την απένταξή αυτού του έργου για χρηματοδότηση από συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.