Καιρός: Πώς θα προστατευθούν οι πολίτες από τον επερχόμενο καύσωνα – Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Ένα αφόρητο κύμα ζέστης περιμένουν οι μετεωρολόγοι ότι θα κατακλύσει από αύριο και για επτά ημέρες όλη την Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες στο «κόκκινο» και τον υδράργυρο να χτυπάει ακόμα και 45αρια.

Ήδη, Πολιτική Προστασία και τοπική αυτοδιοίκηση δίνουν οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα και οργανώνουν χώρους υποδοχής ευπαθών ομάδων.

Άφθονο νερό για εμάς και για τους τετράποδους φίλους μας, κλιματισμός, ανεμιστήρες, καπέλο, γυαλιά, ελαφρά ρούχα. Η ζωή με καύσωνα για την επόμενη εβδομάδα.

Οι θερμές αέριες μάζες έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Αφρική προς τη χώρα μας και ήδη η ατμόσφαιρα αρχίζει να γίνεται αποπνικτική λόγω ζέστης

Κάποιοι ξεκινούν τώρα τις διακοπές τους και νιώθουν τυχεροί που θα βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποιο ψηλό βουνό όσο θα διαρκέσει ο καύσωνας .

Οι κοντινές παραλίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη είναι μια καλή διέξοδος δροσιάς σε αυτή την καυτή εβδομάδα. Ο συνδυασμός ωστόσο συνωστισμού και καύσωνα μπορεί να γίνει εκρηκτικός λόγω κορωνοϊού.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουλίου και μέχρι την Τρίτη 3 Αυγούστου οπότε οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, η Πολιτική Προστασία συνιστά ιδιαίτερη μέριμνα για μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Από σήμερα μέχρι και τη λήξη του καύσωνα, ο δήμος Αθηναίων άνοιξε 3 κλιματιζόμενες αίθουσες στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή του Νέου Κόσμου, όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο δροσιάς άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Εάν αποφεύγουμε τον ήλιο, βρισκόμαστε σε δροσερά μέρη, καταναλώνουμε άφθονα νερά, χυμούς φρούτων κι ελαφρά γεύματα, θα αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.