Καύσωνας: Κλιματιζόμενη αίθουσα στην Αγία Παρασκευή από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Κατανάκη ενημερώνει τους δημότες για τη διάθεση εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου κλιματιζόμενης αίθουσας στο κτήριο «Χιωτέλλειο» στην Αγία Παρασκευή, για την προστασία από τον καύσωνα.

Η αίθουσα θα είναι καθημερινά ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 8 το απόγευμα για όλη την εβδομάδα που θα διαρκέσει το έντονο φαινόμενο.

 

Σύμφωνα τώρα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.