«Ιατρική Απόβαση» στο Κ.Υ. Καλλονής για δεύτερη συνεχή χρονιά


Από σήμερα ξεκινάει το Εθελοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Iατρική Απόβαση 2021», που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) και το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα και για τα επόμενα 5 διαδοχικά δεκαήμερα το Κέντρο Υγείας Καλλονής θα υποδεχθεί φοιτητές ιατρικής, οι οποίοι υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των ιατρών της μονάδας θα προβούν στις πρώτες τους ιατρικές πράξεις, θα αναπτύξουν τις κλινικές τους δεξιότητες και θα γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική στήριξη και βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Αλέξανδρος Ροδίτης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην «Ιατρική Απόβαση 2021», ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στοχεύει στην πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής σε συνδυασμό με τις θεωρητικές σπουδές τους, ώστε, προτού αναλάβουν θέσεις ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Με τον υπεύθυνο επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής, κ. Δούκα Ζεϊμπέκη, υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε τους πρώτους νέους επιστήμονες και ταυτόχρονα νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες «Πασιφάη», «Malemi», «Kalloni Bay», «Kalloni Village Appartments» και «Pela Hotel» που αφιλοκερδώς θα φιλοξενήσουν τους φοιτητές ιατρικής»