Η Ύπατη Αρμοστεία δίπλα στην ομάδα μπάσκετ γυναικών «Θησέας Παναγιούδας» Λέσβου



Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δώρισε σήμερα αθλητικό εξοπλισμό στη ομάδα μπάσκετ γυναικών του «Θησέα Παναγιούδας» στη Λέσβο, η οποία θα παίζει φέτος στην Α2 Εθνική κατηγορία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει ο Θησέας στην Α2, αλλά και η πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού που γυναικεία ομάδα καταφέρνει να φτάσει στο επίπεδο αυτό.  

Το χωριό της Παναγιούδας, η έδρα του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Θησέας Παναγιούδας», βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το πρώην Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και 1,500 μέτρων από το προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι, και ως εκ τούτου έχει υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από το 2015 έως σήμερα. «Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός δείχνουν ότι τα πράγματα που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Αυτή την αρχή πρεσβεύει ο Σύλλογός μας, 35 χρόνια τώρα», αναφέρει η Πρόεδρος της ομάδας, Νάντια Χατζησάββα. «Οι δράσεις μας στοχεύουν στη νεολαία και ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση των νεαρών γυναικών και στην ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας ως πρωταγωνίστριας στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου μας», συνεχίζει. «Για τον σκοπό αυτό αναζητήσαμε τη συμπαράσταση της Ύπατης Αρμοστείας, αναγνωρίζοντας την τεράστια κοινωνική προσφορά του Οργανισμού». 


Ο Σύλλογος σκοπεύει να διαθέσει προσκλήσεις σε ανήλικα κορίτσια πρόσφυγες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες Α’ Εθνικής μπάσκετ γυναικών, αλλά και να εντάξει στο εγγύς μέλλον κάποια από αυτά στον σύλλογο ως παίκτριες, με απώτερο στόχο την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ της τοπικής και της προσφυγικής κοινότητας. Η Ύπατη Αρμοστεία ως ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας και του έργου του συλλόγου για την γυναικεία ενδυνάμωση και τη στήριξη της νέας γεννιάς ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα της ομάδας.