Ένα… γήπεδο όλη η Μυτιλήνη


Στο νησί έβαλαν σκοπό να φτιάξουν αθλητικές εγκαταστάσεις παντού. Οι δαπάνες για χώρους άθλησης είναι μια καλή πρακτική, αν και εφόσον έχει προηγηθεί λεπτομερής καταγραφή των κατά τόπους αναγκών και πρόβλεψη των εξόδων συντήρησης. Υπάρχουν λόγοι πάντως να χαίρεται κανείς όταν βλέπει πως προωθείται η άθληση των παιδιών και για να γίνει αυτό πράξη χρειάζονται και ανάλογες υποδομές.

Προ λίγων ημερών ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε τη σύμβαση προμήθειας, τοποθέτησης και εγκατάστασης των απαιτούμενων αθλητικών εξοπλισμών και των λοιπών υλικών, στα νέα κλειστά γυμναστήρια (αερο-υποστηριζόμενων θόλων) στο Πλωμάρι (εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου) και στα Πάμφιλα, (επίσης, εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου-Λυκείου).

Το συνολικό ποσό δαπάνης ανέρχεται σε 496.737 €.

Τελικός στόχος των έργων – όπως διατυπώνεται από την δημοτική αρχή-είναι η δημιουργία υποδειγματικών χώρων άθλησης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τη μελέτη, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, στον επαρκή φωτισμό, στη πολυλειτουργικότητα, στη μηδενική ανάγκη συντήρησης και προπάντων στην απρόσκοπτη λειτουργία των χώρων, ανεξαρτήτως των επικρατούντων καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, πριν από λίγες μέρες μάλιστα, υπέγραψε σύμβαση  για την κατασκευή παρόμοιου έργου στον Σκόπελο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών από την πλευρά του, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Η Δημοτική μας Αρχή προχωρά στην κατασκευή μιας σειράς έργων σε υφιστάμενα αθλητικά κέντρα ή δημιουργεί νέα αθλητικά κέντρα .

Ήδη, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται εξολοκλήρου το κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Μυτιλήνης, αρχίζουν οι εργασίες Αναβάθμισης και Επισκευής του Γηπέδου Αγιάσου, του Γηπέδου Αγίας Μαρίνας, ενώ δημοπρατούνται τις επόμενες μέρες έργα στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, του Δημοτικού Σταδίου Καλλονής, αλλά και η ανακατασκευή του Γηπέδου «Γεώργιος Σκούφος» (πάνω από τα ΕΠΑΛ Μυτιλήνης).

Παράλληλα, προγραμματίζουμε, τους επόμενους τέσσερις μήνες, τη δημοπράτηση άλλων 24 γηπέδων (μπάσκετ-ποδοσφαίρου-τένις, βόλεϊ, χάντμπολ) σε διάφορες Κοινότητες του Δήμου μας».

 

Πηγη in.gr