Κανονικά η εμποροπανήγυρη τον δεκαπενταύγουστο στην Αγιασο- Δίνει άδειες για τους μικροπωλητές ο Δήμος Μυτιλήνης


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εμποροπανηγύρεις στην Αγιάσο την περίοδο του Αυγούστου  επ’ ευκαιρίας του Δεκαπενταύγουστου και των Εννιάμερων της Παναγίας. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυτιλήνης καλεί τους ενδιαφερόμενους εμπόρους να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 472/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και την ισχύουσα νομοθεσία ο Δήμος Μυτιλήνης διοργανώνει τις δύο εμποροπανηγύρεις της Δ.Κ. Αγιάσου με την ευκαιρία των εξής θρησκευτικών εορτών:

 

α) της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο και

β) της Απόδοσης Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου (Εννιάμερα).

 

κατά τα χρονικά διαστήματα:

 

α) από 11 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου 2021 και

β) από 19 Αυγούστου έως 23 Αυγούστου 2021.

 

Οι δυο εμποροπανηγύρεις θα διεξαχθούν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αγιάσο και με πωλούμενα είδη:

 

- Είδη προικός

- Είδη ένδυσης

- Είδη υπόδησης

- Αξεσουάρ (τσάντες-ζώνες κλπ)

- Είδη δώρων, χειροτεχνήματα, μπιζού, κοσμήματα

- Είδη Λαϊκής Τέχνης

- Είδη Οικιακής Χρήσης

- Εργαλεία, μηχανήματα, ηλεκτρονικά είδη κλπ

- Ζαχαρώδη είδη, αναψυκτικά κλπ

- Ξηροί καρποί, είδη διατροφής, ποπ κορν

- Αγροτικά προϊόντα, ντόπια οπωροκηπευτικά

- Παιχνίδια

- Εκκλησιαστικά Είδη

- Αγιογραφίες.

 

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συμμετοχής στις δύο εμποροπανηγύρεις της Δ.Κ. Αγιάσου να καταθέσουν στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Αγιάσου (τηλ. 2252350500, fax: 22520-22343) κατά το χρονικό διάστημα από 06.07.2021 έως και τις 16.07.2021 τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 

1. Αίτηση, στην οποία δηλώνουν τον ακριβή αριθμό των θέσεων που επιθυμούν και αναφέρουν τα προσωπικά τους στοιχεία ήτοι: ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία, όνομα πατρός, Αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένου διαβατηρίου για αλλοδαπούς, Δ/νση Κατοικίας, ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ., Δ/νση ασκούμενης δραστηριότητας, την ακριβή θέση του χώρου, τα προς πώληση είδη, καθώς και τη χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.

2. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης άσκησης επιτηδεύματος και βεβαίωση ταμειακής μηχανής

3. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες

4. Βεβαίωση περί μη οφειλής (Δημοτική Ενημερότητα) από το αρμόδιο Τμήμα Ταμείου του Δήμου (Άρθρο 285 Κ.Δ.Κ.)

5. Φωτοαντίγραφα των σχετικών αδειών που κατέχουν όπως α) αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, β) αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου ή στάσιμου), γ) αδειών συμμετοχής σε Κυριακάτικες αγορές

6. Βεβαίωση περί εγγραφής στο αρμόδιο επιμελητήριο (εφόσον διαθέτουν επαγγελματική στέγη, κατάστημα, βιοτεχνία, πρατήριο κλπ.),

7. Επιπλέον, για τους αλλοδαπούς, φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής που θα βρίσκεται εν ισχύ και που του επιτρέπει την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.

 

Μετά την έγκριση της αίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα χορηγήσει την άδεια συμμετοχής, και πριν την παραλαβή της άδειας οι συμμετέχοντες προσκομίζουν απόδειξη πληρωμής του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Η παρούσα θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης και θα αναρτηθεί στους πίνακες δημοσιεύσεων των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

 

Ο Αντιδήμαρχος, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής

Κωνσταντίνος Κουνέλλης