Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» παιδιά και νέους - Μία ανάσα πριν το «κόκκινο» 9 νησιά και η Λέσβος (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Oι ειδικοί τρομάζουν με την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ώρες αλλά και με τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα η οποία χτυπάει κυρίως νέους και παιδιά. Μέσα σε μια εβδομάδα μολύνθηκαν 2.329 παιδιά και περισσότεροι από 6μιση χιλιάδες νέοι. Το μεγάλο στοίχημα όλων είναι ο Αύγουστος, οπότε και θα έχουμε το μεγάλο κύμα των εκδρομέων.

Νέους και παιδιά χτυπά η μετάλλαξη δέλτα εν μέσω καλοκαιριού, καθώς διακοπές και συνωστισμό ευνοούν τη διασπορά του ιού. Την εβδομάδα που μας πέρασε μολύνθηκαν 2329 παιδιά και περισσότεροι από 6,5 χιλιάδες νέοι.

Οι επιστήμονες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και στους άνω των 40 καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί. 3256 πολίτες 40- 64 ετών μολύνθηκαν από τις 19 Ιουλίου.

Η μία περιοχή μετά την άλλη τίθενται σε κατάσταση συναγερμού με νησιά και Θεσσαλονίκη να προβληματίζουν τους ειδικούς. Στη συμπρωτεύουσα την Τρίτη εβδομάδα του Ιούλιου εντοπίστηκαν 1146 μολύνσεις.

Συναγερμός για τα νησιά

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε πολλά νησιά ένα βήμα το κόκκινο. Πρόκειται για νησιά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών, όπως Ζάκυνθος, Λέρος, Κέρκυρα, Κω, Λέσβος, Σίφνος, Σέριφος , Μήλος , Αντίπαρος και Ρόδος.

Οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της κοινωνικής φούσκας και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα που θα είναι πάντα η ίδια και δεν θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος οπότε και αναμένεται το μεγάλο κύμα των εκδρομέων. Αν συνωστισμός και χαλάρωση μέτρων συνοδέψουν τις διακοπές μας, το φθινόπωρο η χώρα θα καταγράψει ακόμη και 5ψήφιο αριθμό κρουσμάτων.