Ικανοποιημένος με τη διάθεση επιπλέον 50 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Leader ο Τ. Βερρος


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού για τη διάθεση επιπλέον 50 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων Leader.

Πιο συγκεκριμένα προκύπτει ότι από τα 50 εκ. ευρώ, στη Λέσβο αναλογούν 7.935.000 ευρώ για τις επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, που σημαίνει επενδύσεις άνω των 20 εκ. ευρώ σε ένα νησί που πασχίζει να ανακάμψει από τις πολυεπίπεδη κρίση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια και στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ενός Δήμου που η οικονομία του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τον πρωτογενή τομέα και τον Τουρισμό, είχε καταθέσει αίτημα Υπερδέσμευσης/Ανακατανομής στο Τοπικό Πρόγραμμα της Λέσβου στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το περσινό καλοκαίρι.  Ενισχύοντας την ΕΤΑΛ και τον δραστήριο Διευθυντή της Τάσο Περιμένη που διεκδίκησε σταθερά και με επιχειρήματα την επιπλέον χρηματοδότηση. 

«Η Λέσβος, εδώ και πέντε χρόνια και προπάντων ο τομέας του τουρισμού της έχουν πληγεί θανάσιμα συμπαρασύροντας και τους εξαρτημένους από τον τουρισμό παραγωγικούς τομείς της κατανάλωσης προϊόντων, του τομέα των υπηρεσιών και της απασχόλησης. Η κουβέντα για την ανάπτυξη ή για την ανάκαμψή μας, είναι ανεξάντλητη. Για εμένα προσωπικά η Απόφαση αυτή του Υπουργείου, είναι αναμφίβολα -και χωρίς αστερίσκους- μία πολιτική απόφαση από αυτές που μπορούν να μας γεμίζουν με αισιοδοξία, γιατί έχει ξεκάθαρη στόχευση. Και για αυτόν τον λόγο έστειλα στον Υπουργό κ. Λιβανό και προσωπική ευχαριστήρια επιστολή», δήλωσε για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.