Ξεκινά και η 2η διαβροχή κατά του δακου της ΕλιάςΑπό την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η δεύτερη Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 για τα συνεργεία 12ο Αφάλωνα,13ο Παμφίλων-Παναγιούδας,14ο Λ.θερμής,15ο Πύργων Θερμής, 16ο Ν. Κυδωνιών, 17ο Μιστεγνών 18ο Πηγής,19ο Κώμης,20ο έως 23ο Μανταμάδου ,24ο Κάπης,25ο Κλειούς, 26ο Συκαμιάς & 27ο Αργένου-Λεπετύμνου και στις 26 Ιουλίου 2021 ημέρα Δευτέρα για όλα τα υπόλοιπα συνεργεία .


 


Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα DECIS PROFI 25 WG, και το SUCCESS 0,24 CB.


Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.


Παρακαλούνται:


1) Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.


2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.


3) Οι Δήμοι , Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.