Πλούσιο το Θερινό Φεστιβάλ 2021 του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου ανακοινώνει το πρόγραμμα του Θερινού Φεστιβάλ 2021 με εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Δυτικής Λέσβου.

Η φιλοσοφία του φετινού Φεστιβάλ όπως τονίζουν οι συντελεστές του -εκτός της ψυχαγωγίας- είναι μέσα από τις εκδηλώσεις, να αναδειχθεί ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Λέσβου, καθώς και οι εναλλακτικές αγορές της Λέσβου όπως:

Η εξαιρετική γαστρονομία της Λέσβου με τα τοπικά της προϊόντα,

Το μοναδικό μας Γεώπαρκο με το Απολιθωμένο Δάσος στο Σίγρι, αναγνωρισμένο από την UNESCO

Η παρατήρηση πτηνών «birdwatching” στους υγροβιότοπους της Λέσβου

Τα θρησκευτικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά μας μνημεία καθώς και τα πανέμορφα αρχοντικά μας, σπουδαίας αρχιτεκτονικής σημασίας

Οι λαϊκές παραδόσεις και τέχνες όπως η κεραμική

Ο αθλητικός τουρισμός (πεζοπορία, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ) και η ευεξία κ.α.

 

Λένε για το Φεστιβάλ:

 

Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

«Σκοπός μας είναι να σας παρουσιάσουμε τη Λέσβο που λατρεύουμε και πολλές φορές αδικούμε, μέσα από όμορφες αυθεντικές βραδιές που διοργανώσαμε για εσάς στις τοπικές μας εορτές, στις συναυλίες, στις εκθέσεις αλλά και στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο Φεστιβάλ. Σας προσκαλώ με χαρά στο πρώτο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Λέσβου, να διασκεδάσουμε, να χαρούμε και να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο μέλλον».

 

Ζαχαρώ Ιωακείμ Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

«Οι δυσκολίες μας πεισμώνουν και μετατρέπονται σε αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Η πανδημία, έφερε έναν πολιτισμικό μαρασμό, ο οποίος χρειάζεται τονωτικές ενέσεις για να μπορέσει να σταθεί και να συνεχίσει. Οι πολίτες περιμένουν ανυπόμονα πλέον τα πολιτιστικά δρώμενα, όπως θέατρα, φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις και πολλά άλλα. Εμείς, θα κάνουμε ότι καλύτερο, με σεβασμό πάντα, στα υγειονομικά μέτρα».


Αφροδίτη Βατή Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου

«Καλούμε όλο τον κόσμο να ανακαλύψει τα μυστικά της Λέσβου μαζί μας, μέσα από τα πλούσια φεστιβάλ, τις τοπικές εορτές, συναυλίες, εκθέσεις και αθλητικές δράσεις που θα γίνουν σε όλο το νησί.  Να ζήσουμε αυθεντικές εμπειρίες όλοι μαζί, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και την αγάπη μας για τη Λέσβο με την ευχή του χρόνου να έχει μείνει μια μακρινή ανάμνηση η πανδημία που τόσα μας έχει στοιχίσει. Να χαρούμε μαζί τον πλούσιο Λεσβιακό πολιτισμό και τις ιδιαίτερες καλοκαιρινές βραδιές στη Λέσβο»!

 

Πρόγραμμα

Θερινό Φεστιβάλ Δυτικής Λέσβου 2021

 

29|7–20|8

25η Παλλεσβιακή έκθεση Κεραμικής

Κεραμική Έκθεση Ντόπιων και Ξένων Κεραμιστών στο Μανταμάδο.

Εγκαίνια: Πέμπτη 29/7 με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος «ΗΧΟΧΡΩΜΑ» του Μιχάλη Δήσσου. Η μεγάλη αυτή γιορτή των κεραμιστών, με την πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, είναι σταυροδρόμι συνάντησης κεραμιστών και αγγειοπλαστών με έργα και δημιουργίες εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου υπό την αιγίδα: Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Ώρες 10:00–14:00 & 18:30–20:30, καθημερινά εκτός Δευτέρας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

29|7

Μουσική Συναυλία με τον Πάνο Καλλίδη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Φίλιας & Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκάλας Καλλονής υπό την αιγίδα: Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού.  

ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ» ώρα: 21:00

 

1–4|8

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων»

Ένας παγκόσμιος μουσικός θεσμός που αναδεικνύει τη θέση της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι και παράλληλα την αντιμετωπίζει ως μέσο μουσικής έκφρασης και δημιουργίας, ως μέσο αισθητικής καλλιέργειας, ως μέσο δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας και σύμπραξης με άλλα μουσικά όργανα και άλλα είδη τέχνης. Μέσα από τον θεσμό πραγματοποιείται η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς διαμέσου κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων που προάγουν και διατηρούν την μοναδικότητα της ιστορίας του τόπου στο πέρασμα του χρόνου. Συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. Και βέβαια, κάθε βράδυ, υπέροχες συναυλίες για όλους!

Διοργάνωση: Φορέας Τουρισμού Μολύβου υπό την αιγίδα: Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΜΟΛΥΒΟΣ www.arionfestival.com

 

3|8

Μια φορά και έναν καιρό πριν 200 χρόνια…

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Μεσοτόπου, θα παρουσιαστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτόπου «Ο Μεσότοπος» μια ιστορική αναδρομή για την επανάσταση του 1821 με ποιήματα, ανάγνωση κειμένων, προβολή εικόνων, θεατρικά σκετσάκια, ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς υπό την αιγίδα: Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ώρα: 21:00

 

6 | 8

«Ψαρεύοντας έρχεται η Θάλασσα»

Ο λυρισμός της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής. Ένα λυρικό πορτραίτο του Οδυσσέα Ελύτη στον τόπο που «Ο Ήλιος και η Σελήνη συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά», στην «Άλλη Λέσβο» του. Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις, η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη συναντούν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού.

Γιώργος Κουρουπός (μουσική σύνθεση), Τάσης  Χριστογιαννόπουλος (τραγούδι), Γιάννης Τσανακαλιώτης (πιάνο), Ιουλίτα  Ηλιοπούλου (απαγγελία).

Διοργάνωση: Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα: 20:30

 

7 | 8

Η Γιορτή της Τράτας

Μια παραδοσιακή γιορτή έθιμο για την τοπική κοινότητα. Μια παραδοσιακή εκδήλωση των ψαράδων, η Γιορτή της Τράτας ή αλλιώς το Τράβηγμα της Τράτας, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το λεγόμενο «Φουρνέλι», δηλαδή το καλάρισμα της παραδοσιακής τράτας. Μουσικοί: Το συγκρότημα της Μαρίας Σεϊτανίδου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Τοπική Κοινότητα Πολιχνίτου, Σύλλογος Πολιχνίτυου «Ο Μπάλος», Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΣΚΑΛΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ

 

7 | 8

Θεατρική παράσταση «Θεόφιλος»

Με τον Θοδωρή Προκοπίου. Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης, Σκηνικά-Κουστούμια: Ανθή Σοφοκλέους. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης. Φωτισμοί: Τσβετομίρ Τσανκοβ υπό την αιγίδα: Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΘΥΜΝΑΣ ώρα: 21:00

 

8 | 8

Θερινό Πρόγραμμα Αθλοπαιδιών

Μια εκδήλωση για παιδιά.

Διοργάνωση: ΓΑΣ Ανδρονικάς Παρακοίλων, Συνδιοργάνωση: Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠΑΡΑΚΟΙΛΑ

 

8 | 8

Γιορτή της Σαρδέλας

Η Γιορτή της Σαρδέλας στη Σκάλα Καλλονής είναι μια γιορτή που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια και προσελκύει επισκέπτες από όλη τη Λέσβο, αλλά και από το εξωτερικό, για να απολαύσουν ένα τριήμερο με ζωντανή μουσική, χορό, και φυσικά... μεζέδες από τη διάσημη σαρδέλα του Κόλπου της Καλλονής, παρασκευασμένη με ποικίλους τρόπους και συνοδευόμενη φυσικά από ούζο της Λέσβου! Συμμετοχή - έκπληξη από την δική μας Masterchef Μαργαρίτα Νικολαΐδη! Μουσική: Ορχήστρα Βαγγέλη Σαραντίδη. 

Συνδιοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Σκάλας Καλλονής & Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

9 | 8

Δρόμος Υγείας Μεσοτόπου

Ο Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου (Α.Ο.Μ.), διοργανώνει τον Δρόμο Υγείας Μεσοτόπου με τερματισμό στο Ταβάρι υπό την αιγίδα: Ν.Π.Δ.Δ.Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού  

ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ ώρα: 18:00

 

9 | 8

«Μελίσματα» από το βυζαντινό μέλος στη λαϊκή μας μουσική

Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί), Γιάννης Νιάρχος (κιθάρα, τραγούδι), Παναγιώτης Κάιτατζης (ούτι), Ιγνάτιος Σαραντίδης (λαούτο), Κώστας Κουλουδής (τρομπέτα).

Ομιλητής: πατήρ Παν. Ιωακείμ (καθηγητής Βυζαντινής μουσικής)

Χαιρετίζουν οι δάσκαλοι βυζαντινής μουσικής Παν. Τσακύρης και Μιχ. Δήσσος και ο εκπαιδευτικός Φώτης Βασίλογλου. Συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου «Η Αναγέννηση». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαγγέλης Σαραντίδης Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση», Δήμος Δυτικής Λέσβου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ώρα: 21:00

 

9|8

Θεατρική παράσταση «Θεόφιλος»

Με τον Θοδωρή Προκοπίου, Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης, Σκηνικά-Κουστούμια: Ανθή Σοφοκλέους, Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης, Φωτισμοί: Τσβετομίρ Τσανκοβ υπό την αιγίδα: Δήμος Δυτικής Λέσβου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αντιδημαρχία Τουρισμού)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ ώρα: 21:00

 

10-19|8

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Διακεκριμένοι σολίστ συμπράττουν στη γιορτή της «Ελευθερίας». Το Φεστιβάλ επιλέγει για τη φετινή του θεματική την «Ελευθερία / Liberty», συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η Κωνσταντία Γουρζή θα μελοποιήσει για το Φεστιβάλ ποιήματα του κύκλου “Lieder der Griechen” (Τραγούδια των Ελλήνων) του μεγάλου Γερμανού ποιητή Wilhelm Müller, που υπήρξε η ψυχή του φιλελληνικού κινήματος στη Γερμανία και του οποίου ποιήματα έχουν μελοποιηθεί από τον Schubert (οι περίφημες συλλογές τραγουδιών “Winterreise” & “Die Schöne Müllerin”) και τον Brahms, ενώ από τα έργα του στην Ελλάδα, περισσότερο γνωστή είναι «Η φλαμουριά». Τη σύνθεση της κας Κωνσταντίας Γουρζή θα ερμηνεύσει ο τενόρος Julian Prégardien, ίσως ο πιο ολοκληρωμένος τενόρος του καιρού μας (Fono Forum), συνοδευόμενος στο πιάνο από τη Δανάη και την Κυβέλη Ντέρκεν. Επίσης, θα παρουσιαστεί το έργο του Νικολάου Αστρινίδη «Επανάσταση» από τη «Συμφωνία 1821», που ο ελληνορουμάνος συνθέτης, αρχιμουσικός, πιανίστας και παιδαγωγός έγραψε το 1971 για τα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Αλλά και το έργο του L. v. Beethoven: “Creatures of Prometheus” op. 43 (Τα πλάσματα του Προμηθέα), που μετουσιώνει μουσικά το θέμα της Ελευθερίας, η οποία είναι η προϋπόθεση και το αποτέλεσμα της Δράσης του Προμηθέα. Επίσης, θα ακουστεί το έργο του G. Enescu: String Octet in C major op. 7, που εξαιτίας της εξαιρετικής τεχνικής του πολυπλοκότητας σπάνια το ακούμε σε συναυλίες. Ήδη στην 7η χρονιά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου έχει πλέον καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ευρώπη, δίνοντας κάθε χρονιά ραντεβού στη Λέσβο, όπου προσελκύει διακεκριμένους καλλιτέχνες και ένα πιστό ελληνικό και διεθνές κοινό, που εφέτος θα απολαύσει μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από την έννοια της «Ελευθερίας».

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Δήμος Δυτικής Λέσβου

ΜΟΛΥΒΟΣ, ΛΙΣΒΟΡΙ, ΙΕΡΟ ΜΕΣΩΝ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΜΟΛΥΒΟΥ www.molyvosfestival.com

 

10|8

Συναυλία «Με μια αγκαλιά τραγούδια»

Στην Αρχαία Άντισσα (Θέση Αγία Βαρβάρα) με το Μάνο Σιμιτσή και τη Δέσποινα Μαϊάκη.

Διοργάνωση: Μορφωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρχαίας Άντισσας. Υπό την αιγίδα: Δήμος  Δυτικής Λέσβου & Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ΑΡΧΑΙΑ

ΑΝΤΙΣΣΑ ώρα: 21:00

 

13|8

Παραδοσιακή Καντάδα στον οικισμό του Μολύβου

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» και το Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΜΟΛΥΒΟΣ ώρα: 21:00

 

13–14|8

5ο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων Ερεσού

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Δήμος Δυτικής Λέσβου

 

17|8

Συναυλία «Με μια αγκαλιά τραγούδια»

Με το Μάνο Σιμιτσή και τη Δέσποινα Μαϊάκη

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Πέτρας υπό την αιγίδα: Δήμος Δυτικής Λέσβου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ώρα: 21:00

 

19–21|8

5η Γιορτή Αμπελουργίας

Ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος» διοργανώνει Πολιτιστικό Τριήμερο «Άνεμος – Άμπελος & Οίνος» στις 19, 20 & 21 Αυγούστου 2021, με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Οι Γιορτές Αμπελουργίας αποτελούν θεσμό και κατέχουν εξαιρετική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Αυτό το τριήμερο η Ανεμώτια θα πάλλεται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας αρώματα οίνου, πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας! Το τοπικό πολιτιστικό κεφάλαιο ανασυντάσσεται γύρω από έναν εμβληματικό καρπό, το σταφύλι και γύρω από ένα δομικό συστατικό του τοπίου, την πέτρα. Αμπελουργοί και τεχνίτες είναι οι δημιουργοί αυτής της πλάσης. Παραγωγή και Τέχνη. Διατροφή και αισθητική. Ο αμπελουργός είναι ο δημιουργός της Ζωής, και ο Τεχνίτης είναι ο καλλιεργητής του Πολιτισμού. Και οι δύο αποτελούν πυλώνες του πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου… Σε μια ποιοτική πολιτιστική διαδρομή στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης της Δυτικής Λέσβου, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας θα αναδείξει την αμπελοοινική φυσιογνωμία του χωριού, αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων, μέσα από μία αδιάσπαστη ενότητα παραγωγής, τέχνης και πολιτισμού. Το πολιτιστικό τριήμερο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LEADER/CLLD ΛΕΣΒΟΥ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος». Με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΑΝΕΜΩΤΙΑ

 

22|8

Μουσικοθεατρική Παράσταση – Αφιέρωμα στο Νίκο Γούναρη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα: 20:30

 

9–12|9

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου

Για 3η φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου προσκαλεί τους λάτρεις της ευεξίας και των εναλλακτικών τύπων τουρισμού και αθλητισμού, καθώς και όσους έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν, να αναζωογονήσουν τον εαυτό τους ψυχικά και σωματικά και να «αδειάσουν» το μυαλό τους, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας στην πόλη. Κατά την διάρκεια του τετραήμερου θα δημιουργηθούν διάφοροι σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία του νησιού στα οποία θα γίνουν δράσεις με γνώμονα πάντα την ευεξία. Δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ελαιώνες, πευκοδάση και παραδοσιακούς οικισμούς, με φόντο αρχαίες τοποθεσίες, τα απαράμιλλα ηλιοβασιλέματα του Βορείου Αιγαίου και πολλά άλλα ειλικρινά μοναδικά σημεία στο ευλογημένο αυτό νησί. Σε αυτές τις απίστευτες τοποθεσίες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη σωματική και συναισθηματική υγεία, να γνωρίσουν το σώμα τους και τον εαυτό τους μέσα από διάφορες τεχνικές όπως: Διαλογισμός – Ορθοσωμία - Πιλάτες - Tai chi - Γιόγκα, Ενσυνειδητότητα - Θεραπευτικές Τέχνες και άλλα εργαστήρια. Ένα Φεστιβάλ πλούσιο σε εκδηλώσεις τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και επιπέδων, με καθηγητές και ειδικούς από όλο τον κόσμο σε ένα ιδανικό περιβάλλον για άσκηση και πνευματική ανάταση, με σκοπό να ενωθούμε στο όραμά μας, να εξερευνήσουμε και να συνδέσουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και ιδέες.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Υπό την Αιγίδα: Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

 ΜΟΛΥΒΟΣ, ΠΕΤΡΑ, ΕΡΕΣΟΣ, ΠΛΩΜΑΡΙ www.euphoria-lesvos.com

 

11|9

Μουσική Συναυλία με την Ηρώ – Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού

Το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό προσφέρει δεκάδες εκδηλώσεις, εκθέσεις, δράσεις, σεμινάρια όπως αυτοάμυνα, μουσικές βραδιές, εκδρομές και αποδράσεις, που συνθέτουν ένα μωσαϊκό διακοπών στη Σκάλα Ερεσού ανεπανάληπτο.

Υπό την Αιγίδα: Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ ώρα: 21:00-23:00 www.womensfestival.eu/programme