Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2 σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την Μυτιλήνη


Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραχώρησε Σ/Τ στα τοπικά ΜΜΕ, από κοινού με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Ευστράτιο Κύτελη , με θέμα την υπογραφή Αποφάσεων Ένταξης δύο σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την Ανάπλαση του Παραλιακού Τμήματος της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς προϋπολογισμού  6.726.000 ευρώ.

Την Ανάπλαση του Πάρκου εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα, προϋπολογισμού 1.119.000 ευρώ.

Παρόντες στη Συνέντευξη ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ευστράτιος Τζιμής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο Προϊστάμενος  της Διαχειριστής Αρχής της Περιφέρειας Γιώργος Πλακωτάρης. 

Στην αρχή της Συνέντευξης ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους παρόντες εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή των Αποφάσεων Ένταξης δύο σημαντικών έργων που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης .  «Τα δύο έργα που θα υλοποιηθούν είναι πολύ σημαντικά και χαίρομαι για την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων , μετά από ορισμένες καθυστερήσεις. Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστώ και εύχομαι να υλοποιηθούν εντός των σχετικών προθεσμιών που ορίζονται από το Πρόγραμμα. Είμασταν μαζί συνεργαζόμενοι αυτά τα δύο χρόνια και την επόμενη περίοδο θα είμαστε μαζί για το καλό του τόπου, να  υπογράψουμε και να υλοποιήσουμε έργα για το μέλλον που οραματιζόμαστε. Ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.» Ο Περιφερειάρχης προανήγγειλε επίσης ότι  «έπονται υπογραφές έργων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στη Χίο.»

Στη συνέχεια παραχώρησε το λόγο στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Ευστράτιο Κύτελη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υπογραφή των δύο έργων, τονίζοντας:  «Μαζί κάναμε πολλά αυτά τα δύο χρόνια και είμαστε σε θέση τώρα να υλοποιήσουμε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, που θα αλλάξει την πόλη. Είμαστε σε θέση να δώσουμε να υλοποιήσουμε έργα που δεν υλοποιήθηκαν από 20ετίας, για να αφήσουμε στα παιδιά μας.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Ευστράτιος Τζιμής και  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον  Περιφερειάρχη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και όλους που εργάσθηκαν και συνέβαλαν  για να φθάσει αυτή «η μεγάλη ημέρα για όλη τη Μυτιλήνη, με  την υπογραφή Ένταξης των δύο έργων». «Αποτελεί και μία σημαντική στιγμή για όλο το Πολιτικό Σύστημα του νησιού» υπογράμμισε ο κ. Χατζηγιάννης.

Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης, στη συνέχεια αναφέρθηκε, σε τεχνικά ζητήματα υπογραμμίζοντας ότι: «με τα έργα που θα υλοποιηθούν εκτός από όμορφη, θα γίνει λειτουργική η Μυτιλήνη , καθώς πρόκειται για ουσιαστικά έργα. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, θα πρέπει να έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός και το Φεβρουάριο του 2022  να έχει ορισθεί ο Εργολάβος, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου τους 18 μήνες». Προανήγγειλε επίσης ότι «αύριο πρόκειται να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το ΈΣΠΑ 2021-2027».

Στη διάρκεια της Συνέντευξης έγινε μνεία για την συμβολή και βοήθεια που υπήρξε κατά τη διαδικασία εγκρίσεων των δύο προτάσεων , από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου.