Την Τετάρτη 14 Ιουλίου ο Ιστορικός περίπατος ως τις ανασκαφές του κάτω κάστρου


Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 6,30 το απόγευμα με τον Παύλο Τριανταφυλλίδη και το «Κιρκινέτσι». Αφετηρία το Άγαλμα της Ελευθερίας

Ιστορικός περίπατος από το Άγαλμα της Ελευθερίας ως το κάτω κάστρο, οργανώνεται από το Σύλλογο κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την ονομασία ««Επιμένουμε, ελπίζουμε, ζωντανεύουμε τις γειτονιές μας - 2021». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα κι έχει στόχο να φέρει κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς κι όλους μαζί με την ιστορία της γειτονιάς και τον πολιτισμό.

Ο ιστορικός περίπατος που θα πραγματοποιηθεί έχει τίτλο «Από την αυλή της γειτονιάς μας στο Μελανούδι και το χαμάμ του Μπαρμπαρόσα». Με «ξεναγό» τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα περπατήσουμε από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τα μπλόκια, στα Τσαμάκια, στου Απελή και τη Φυκιότρυπα γνωρίζοντας άγνωστα σημεία της μακραίωνης ιστορίας αυτών των περιοχών. Και από εκεί στο κάτω κάστρο όπου θα επισκεφθούμε αναστηλωμένα σημεία του. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα και τη σημασία τους.

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα είναι στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Για τη συμμετοχή στην περιήγηση ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, προηγούμενης νόσησης ή εξέτασης,  είναι υποχρεωτική για όλους και όλες άνω των 15 ετών η χρήση προστατευτικής μάσκα.