100.000€ από την Τσεχία για πόσιμο νερό στο Μαυροβούνι και την μετακίνηση των μεταναστών στο γραφείο ασύλουΣυνάντηση Γεν. Γραμματέα Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνου Λογοθέτη με τον Πρέσβη της Τσεχίας, κ. Jakub Karfik για την αποδοχή δωρεάς ύψους 100.000 ευρώ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στη Ελλάδα, κ. Jakub Karfik πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την δωρεά ύψους 100.000 ευρώ από την Τσεχία, για την διαχείριση του μεταναστευτικού και τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά στη Μόρια. Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λογοθέτης, το ποσό αυτό διατίθεται για την παροχή πόσιμου νερού στους διαμένοντες στο Μαυροβούνι, καθώς και για τις μετακινήσεις αιτούντων άσυλο, με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου. 

Ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο ευχαρίστησε τον κ. Karfik για την συνεισφορά της Τσεχίας και την έμπρακτη αλληλεγγύη η οποία ενισχύει τη διαχρονικά καλή σχέση των δύο χωρών.