Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου 10 φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αιγαίου


Στα πλαίσια του Μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ήλθαν στον Δήμο για πρακτική καλοκαιρινή άσκηση 10 φοιτητές από τα Τμήματα Γεωγραφίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, έγινε η κατανομή της απασχόλησης των φοιτητών με βάση την εξειδίκευση και τα ενδιαφέροντα των φοιτητών, παρουσία του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατή Ζαφείρη.

Έτσι οι φοιτητές των Τμημάτων της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας θα απασχοληθούν στην τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού του Δήμου και πολλών ιστορικών συλλόγων (γεωργικά σωματεία, λέσχες, σύλλογοι κυριών και δεσποινίδων κλπ. ) από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι φοιτητές της Γεωγραφίας θα ασχοληθούν με τη συγκέντρωση, καταγραφή και ψηφιοποίηση χωρικών δεδομένων που αφορούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και ιδιαίτερα γύρω από τον κόλπο Καλλονής, έργο το οποίο «τρέχει» η Διεύθυνση Πολιτισμού με την επιμέλεια της Αντιδημάρχου Ζαχαρώς Ιωακείμ. Ενώ οι φοιτητές θα έχουν συνεργασία και με τις Διευθύνσεις Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να αντλήσουμε εξειδικευμένα και προς όφελος όλων τη γνώση του Ιδρύματος και να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς. Η Δυτική Λέσβος, έχει τεράστιες δυνατότητες, κρυμμένους θησαυρούς που πρέπει επιτέλους να γίνουν κτήμα των πολλών και μία πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, που πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί. Είμαι υπερήφανος για τη σημερινή ημέρα που φοιτητές του Πανεπιστημίου μας θα εργαστούν στον Δήμο μας και δίνουν σάρκα και οστά στην συνεργασία που έχει ξεκινήσει απ΄ όταν υπογράψαμε με την αγαπητή Πρυτάννισσα κα Βιτσιλάκη το Μνημόνιο Συνεργασίας μας».

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατής Ζαφείρης τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τους φοιτητές του Πανεπιστημίου οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μέσα στο Δήμο μας την καλοκαιρινή τους άσκηση. Η παρουσία τους όμως εδώ, αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της σύμπραξής μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αφού μεταξύ μας υπάρχει και θα υπάρχει συνεργασία είτε συμμετέχοντας από κοινού σε ερευνητικά προγράμματα, είτε διεκδικώντας από κοινού πόρους, είτε ανταλλάσσοντας γνώση και υποδομές για να είμαστε μαζί σε σεμινάρια, σε προγράμματα επιμόρφωσης και σε έρευνες».