Μυτιλήνη:Τα παιδικά χωριά SOS εγκαινίασαν κέντρο στήριξης για ευάλωτες οικογένειες και παιδιά (BINTEO)


Τα Παιδικά χωριά SOS- Εγκαινίασαν κέντρο στήριξης παιδιού και μητέρας στη Μυτιλήνη

Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη σημαντική μείωση των δωρεών το τελευταίο έτος λόγω της πανδημίας, συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δράση τους για τη στήριξη οικογενειών, που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ πολλές από αυτές θεωρούνται πλέον μακροχρόνια άνεργες, με όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Μυτιλήνης που θα ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα, είναι το δέκατο κατά σειρά Κέντρο των Παιδιών Χωριών SOS στην Ελλάδα. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας θα παρέχει συμβουλευτική γονέων, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση. Παράλληλα, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών θα υποστηρίζονται και μαθησιακά για την κάλυψη των απαιτήσεων του σχολικού τους προγράμματος.

Η λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας για τα επόμενα τρία χρόνια καλύπτεται αποκλειστικά με δωρεά από την Αυστριακή Κυβέρνηση.