Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ανοίγει ο δρόμος για τη διάθεση των self tests (ΒΙΝΤΕΟ)


Έρχονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και στις ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα, καθώς στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «μπρα ντε φερ» κυβέρνησης - φαρμακοποιών για τα self tests.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα τροφίμων θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Εκτός από το ωράριο λειτουργίας, σύμφωνα την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

Ωστόσο, στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.