Τα μέτρα είναι μόνο για την εστίαση; - Πλατεία Σαπφούς βράδυ Σάββατου.. με τον κορονοιο να μας κλείνει το μάτι (Pics)


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων ολοκληρώθηκε το διήμερο δραστηριοτήτων, 18-19 Ιούνη, για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων στην Πλατεία Σαπφούς, στα πλαίσια των «μικρών spoilers» που κάνει η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.  

Το Σάββατο 19 Ιούνη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα με δράσεις αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γράψουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης σε μια όμορφη κατασκευή που επιμελήθηκαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ με τίτλο «Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό».  

Η βραδιά έκλεισε με τους ρυθμούς της μουσικής των RAD, μιας ομάδας προσφύγων που δημιουργήθηκε στη Μόρια το 2015. Με τους αφρικάνικους ήχους αλλά και τραγούδια από πολλές χώρες, οι RAD ξεσήκωσαν τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς. Ενώ, η χορευτική τους ομάδα έκανε παρουσίαση χορών από χώρες της Αφρικής, το Αφγανιστάν και αλλού. 

 

Τα μέτρα είναι μόνο για την εστίαση;

Την ώρα που προχωρά ο εμβολιασμός στο νησί μας, την ώρα που τα καταστήματα εστίασης τηρούν κατά γράμμα τα μετρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για την αποφυγή προστίμων, την ώρα που απαγορεύεται ο χορός, την ώρα που η Λέσβος συνεχίζει να καταγραφεί νέα κρούσματα κορονοιου….

στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης το βράδυ του Σάββατου όλα πήγαν περίπατο…

Εκατοντάδες μετανάστες, νέοι και νέες από την ΚΝΕ χωρίς αποστάσεις, με λιγοστοί να φοράνε μάσκα, φυσικά χωρίς την διενέργεια test κτλ χορεύαν σε ρυθμούς Αφρικανικών ήχων, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον..

Η αστυνομία φυσικά άφαντη, 1-2 περιπολικά μόνο έκοβαν βόλτες με τους φάρους αναμμένους και φυσικά χωρίς να επέμβουν σε καμιά περίπτωση ώστε να τηρηθούν τα μέτρα…

Αλήθεια ποιος θα φέρει την ευθύνη αν έχει γίνει διασπορά του κορονοιου;

Ο Δήμος Μυτιλήνης; Το λιμενικό ταμείο; η ΚΝΕ το ΚΚΕ;

Ποιος έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί εκεί η συναυλία; την ώρα που όλες οι συναυλίες επιτρέπονται μόνο σε ανοιχτούς όμως ελεγχόμενους χώρους.

Και ακόμα το καλοκαίρι είναι μπροστά…..