Λιγοστος ο κόσμος στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Μυτιλήνη- Μερίδα πολιτών μπλοκαρε τον απόπλου του Νήσος Σάμος (pics)



Γύρισε την πλάτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις ο κόσμος της Μυτιλήνης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με τη συμμετοχή σωματείων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών. 



Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι, αγρότες και επαγγελμαβιοτεχνες  διαδήλωσαν ειρηνικά στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας το μήνυμα πως "το εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δεν θα περάσει, θα μείνει στα χαρτιά," απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό της Λέσβου να δώσουν δυναμικα το παρόν στους αγώνες για να μην περάσει το νομοσχέδιο.


Ακολούθησε πορεία από την προκυμαία της Μυτιλήνης προς τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής όπου παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Η πορεία κατέληξε με αιφνιδιαστική έφοδο των απεργών στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους ναυτεργατες, για να εμποδιστεί ο απόπλους του Νήσος Σάμος από τη Μυτιλήνη. 

Με πληροφορίες Lesvosnews.net