Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής «Το κορίτσι από την Καλλονή….Νικήτρια του MasterChef 5»


Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής - ΟΛΣΑ

Το κορίτσι από την Καλλονή

Νικήτρια του MasterChef η Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Συγχαρητήρια στην συντοπίτισσά μας...καλή σταδιοδρομία...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την Μαργαρίτα, την πρώτη γυναίκα Masterchef στην Ελλάδα !

Η Μαργαρίτα είναι 27 χρονών και κατάγεται από την Καλλονή της Μυτιλήνης (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκάλα Καλλονής)

Έχει σπουδές σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική

Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία σε κουζίνες του εξωτερικού

Αναγνωρίζει ότι μιλάει πολύ και για αυτό δεν την πειράζει που φίλοι και συνάδελφοι την αποκαλούν "γλωσσοκοπάνα"

Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε για αρκετά χρόνια.

Απέρριψε σημαντικές προτάσεις συνεργασίας στο εξωτερικό για να είναι δίπλα στον σύντροφό της, Χρήστο

Υπήρξε η νικήτρια του Silver Award και των 10.000 ευρώ, ενώ ήταν αποφασισμένη από την αρχή να φτάσει μέχρι τον τελικό του MasterChef 5.

Θυμίζουμε ότι η δημοφιλής σεφ στις 18 Ιουνίου, θα επιμεληθεί το δείπνο που θα παραθέσει Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε 25 δημοσιογράφους των Αθηνών για την προβολή της ταινίας ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ και την προβολή της νήσου Λέσβου (τοποθεσίες, γαστρονομία).

 

Στις 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ αμέσως μετά την επιστροφή της στο παιχνίδι, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ, είχε γράφει στη σχετική σελίδα του διαγωνισμού:

"Αγαπητή συντοπίτισσα, χαιρόμαστε που επέστρεψες στο παιχνίδι και στην προσπάθειά σου. Καλή συνέχεια σε όλα και χαιρόμαστε που ένα δικό μας παιδί, πάει τόσο καλά σε ένα θέμα (η μαγειρική και τα συνακόλουθά της) που το νησί μας έχει να επιδείξει μεγάλη γκάμα και ποικιλία επιλογών καθώς οι επιρροές από τη Σμύρνη και τη Μικρασία γενικότερα, ο πλούτος των προϊόντων μας με τα καλούδια που παράγει ο τόπος (και ΠΟΠ ανάμεσά τους, όπως η Σαρδέλα Καλλονής, από όπου κατάγεσαι και θα προβληθεί σχετικό επεισόδιο στην εκπομπή "ΠΟΠ Μαγειρική της ΕΡΤ2 καθώς τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 11 Απριλίου), κάνουν πολλές τις εμπειρίες σου, έτσι ώστε μαζί με το ταλέντο σου, την επιμονή σου και την καλή σου καρδιά, να ξεχωρίζεις ανάμεσα στους υπόλοιπους άξιους συμπαίκτες σου.

Η Λέσβος έχει αναδείξει σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας και σίγουρα γνωρίζεις από καιρό αρκετούς ΣΕΦ από σχολές και εκτός αυτών. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και μετά το παιχνίδι, που ως παιχνίδι και με κανόνες δικούς του, μπορεί ίσως να προκαλεί και καταστάσεις όπως αυτές που βίωσες το περασμένο Σάββατο".

 

Νεκτάριος Βακάλης,

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ.