Σύσκεψη στην Αθήνα για το νέο Master Plan του Λιμένα Μυτιλήνης


ευρεία σύσκεψη και  συνεργασία με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Αντιπροσωπεία του Δήμου Μυτιλήνης και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ευστράτιο Τζιμή, τον Αντιπρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Λέσβου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, το Τακτικό Μέλος  του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ.  και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Γεώργιο  Καραθανάση, καθώς επίσης και τον Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Μυτιλήνης, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, είχε στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη και  συνεργασία με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με κύριο θέμα το Master Plan του Λιμένα Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, Αντώνιο Κοτσώνη και τους συνεργάτες του, στην οποία συμμετείχε και ο Θ. Τσουκαλάς  και η μελετήτρια Μ. Φράγκου, με τους οποίους σχεδίασαν τον προσφορότερο τρόπο αναμόρφωσης του Λιμένα Μυτιλήνης και του Παλαιού Κολυμβητηρίου.

Είναι, εξάλλου, ένα έργο πνοής για την πόλη της Μυτιλήνης και αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Ευστράτιου Κύτελη.

Κατά την συνάντηση, αναπτύχθηκε επί μακρόν και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, η αναγκαιότητα υλοποίησης του Master Plan, ενώ οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα για την άμεση πραγματοποίηση του έργου.

Στην συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος  και το Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιο Καραγιάννη, για το θέμα της αναγκαιότητας που είχε η Υπογραφή της Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών περαίωσης του έργου «Επιβατικός και Εμπορικός Λιμένας Σιγρίου Ν. Λέσβου», ένα αίτημα που, όπως τόνισε ο κ. Γενικός, είχε υποβάλει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας πρόσθετη χρηματοδότηση για τα πρόσθετα έργα και το Υπουργείο, ανταποκρίθηκε θετικά στο ως άνω αίτημα για την άμεση υλοποίησή του έργου.

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο Γεώργιος Καραθανάσης, ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα για την ικανοποίηση του αιτήματος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Μυτιλήνης για την εκταμίευση και διάθεση του ποσού των 117.000 Ευρώ στον Δήμο Μυτιλήνης (ως καθολικό διάδοχο του Δήμου Λέσβου), για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το λιμάνι Πολιχνίτου, από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Ως Δημοτική Αρχή και Λιμενικό Ταμείο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος όχι μόνο προγραμμάτισε τις παραπάνω συναντήσεις, αλλά παραβρέθηκε παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας και των υποχρεώσεών του, στην μεγάλη συνάντηση που έγινε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών, στήριξε τις θέσεις μας και επιχειρηματολόγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπέρ αυτών.

Τις προσεχείς ημέρες, θα επακολουθήσει σύσκεψη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Τ.Α.Δ. για την παραχώρηση τμήματος του Εμπορικού Λιμένα Μυτιλήνης, στο Δ.Λ.Τ.Λ., για την εξομοίωση Χερσαίας Ζώνης Λιμένα.