Επιστολή Μουτζούρη σε Χαρδαλιά για το ενδεχόμενο νέου lockdown στην Λέσβο



Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε σήμερα 01.06.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την άνοδο των κρουσμάτων Κορωναιού το τελευταίο διάστημα στην Λέσβο και την έντονη ανησυχία που επικρατεί για το ενδεχόμενο ενός πιθανού lockdown στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει πως η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκει στο μεταναστευτικό πληθυσμό και ζητά την παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown και παράλληλα να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την μετακίνηση των μεταναστών που σήμερα γίνεται χωρίς περιορισμούς .

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπενθυμίζει για πολλοστή φορά πως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για το μεταναστευτικό και δεν μπορούν να αντέξουν ένα πιθανό lockdown που θα αποτελεί και την χαριστική βολή για επιχειρήσεις και κατοίκους.

Η Επιστολή κοινοποιείται παράλληλα προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.