Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: «Από τον Ionesco στον Beethoven και από τα Ragtime στα Blues…»


Διοργάνωση από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού,  θεατρική- μουσική παράσταση με τους   μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης: «Από τον Ionesco στον Beethoven και από τα Ragtime στα Blues…», στο Επάνω Κάστρο, την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 21.00 με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού αυτό το καλοκαίρι αγκαλιάζει τις προσπάθειες πολιτισμού των ντόπιων φορέων των νησιών μας προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, ούτως ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη και συνολική ανάδειξη των δράσεων του πολιτισμού της Περιφέρειας μας.

Ξεκινάμε την πρώτη μας συνεργασία- διοργάνωση, με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και διοργανώνουμε θεατρική- μουσική εκδήλωση των μαθητών του Σχολείου «Από τον Ionesco στον Beethoven και από τα Ragtime στα Blues…», στο Επάνω Κάστρο, την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ (ώρα προσέλευσης 20.15, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τόσο για αυτή μας την δράση, όσο και για όσες άλλες ακολουθήσουν μιας και ακράδαντα πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη την οποία και οφείλουμε ως Περιφερειακή Αρχή να καλύψουμε προκειμένου να δώσουμε μια διέξοδο Ανάτασης, ειδικά για τους πολλαπλά βαλλόμενους κατοίκους των νησιών μας.

Σας προσκαλούμε σε μια βραδιά που την εγγύηση της ποιότητας της υπογράφουν οι μαθητές του Μουσικού μας Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί τους, ελάτε να τους καμαρώσουμε, ελάτε να τους χειροκροτήσουμε γιατί το αξίζουν! Θα παρουσιαστούν:

-Ευγένιου Ιονέσκο Τελευταία σκηνή από το ‘’Παιχνίδι της σφαγής’’

  από την θεατρική ομάδα του σχολείου

-L. V. Beethoven ‘’Παθητική Σονάτα’’   για σόλο Πιάνο

 από τον τελειόφοιτο μαθητή Ευάγγελο Χατζημανωλάκη

-L. V. Beethoven ‘’Σονάτα του σεληνόφωτος’’ για σόλο Πιάνο

 από τον μαθητή Β’ γυμνασίου Ιωάννη Βασιλείου

-Ragtime, μπαλάντες, Rock και Blues από το Rock σύνολο μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

 

Υγ. Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση υπ. Αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.36587(ΦΕΚ 2476/Β/10.06.21), θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Covid19:

Α. Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι ακροατές ( θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα μέχρι συμπληρώσεως του αριθμού των καθισμάτων)

Β. Υποχρεωτική χρήση χειρουργικής μάσκας από όλους, εκτός των μαθητών κατά την διάρκεια της παρουσίασης τους

Γ. Χρήση αντισηπτικού που θα διατίθεται  κατά την είσοδο του κοινού.

Δ. Αποστάσεις  1,5 μ μεταξύ των καθισμάτων .