Αφισορυπανση… από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.. στον Δήμο Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)


Καταγγελία από τον Πάνο Πίτσιο

Δε λέω !!! Εξαιρετική η είδηση για τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη (Δημοτικο Στάδιο Καλλονής 05/07/21 21:00), ενός εκ των κορυφαίων σύγχρονων μουσουργών, που παντρεύει και εξελίσσει τα rock ρεύματα με την εκπληκτική παραδοσιακή μουσική παράδοση της Κρήτης και όχι μόνο.

Αλλά ο τρόπος μετάδοσης της είδησης, λίγο αναχρονιστικός. Τόσο η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, αλλά κυρίως ο Δήμος Λέσβου (μέσω του Αντιδημάρχου Γιώργου Κατζανού), έδωσαν αγώνες και πέτυχαν για τρία περίπου χρόνια (2017 - 19), να εξαληφθεί πλήρως το φαινόμενο αυτό της αφισορύπανσης (πάνω σε στύλους), που ταλαιπωρούσε την πόλη επί δεκαετίες.

Η γνωστή αβίαστη απάντηση, ότι "οι αφίσες θα κατέβουν, μόλις ολοκληρωθεί η συναυλία", εννοείται πως δεν ευσταθεί ούτε κατ' ελάχιστο, διότι αφενός την 6η Ιουλίου, θα τοποθετηθούν νέες για το επόμενο καλλιτεχνικό σχήμα που θα επισκεφθεί το νησί και αφετέρου δίνεται το έναυσμα, να τοποθετηθούν και άλλες ποικίλων δραστηριοτήτων, ταυτόχρονα.

Για να μην μονιμοποιηθεί λοιπόν αυτή η απευκταία κατάσταση που ενοχλεί (σχεδόν) τους πάντες, απαιτείται η άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποξήλωσή τους. Ούτως ή άλλως, τον εξαιρετικό καλλιτέχνη, μπορούμε να τον απολαύσουμε για πολλοστή φορά, χωρίς την παρουσία αφισών !!!