Κάψαλα στην Κουλμπάρα από το "Κιρκινέτσι" παρουσία του ηθοποιού Λ. ΚακούρηΜε κάψαλα ζωντάνεψε το πάρκο Χατζηδήμου. Και έπεται συνέχεια

«’Τ’ Αγιού Γιαννιού’ και κάψαλα στο πάρκο Χατζηδήμου» ήταν το όνομα της πρώτης δράσης στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με την ονομασία «Ζωντανεύουμε τις γειτονιές μας» που διοργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» φέρνοντας κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.Το εγκαταλειμμένο από το Δήμο πάρκο Χατζηδήμου ζωντάνεψε από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους από άλλες γειτονιές συνέρευσαν για να χαρούν το ξαναζωντάνεμα του εθίμου με τις «φωτιές τ’ Αι Γιαννιού» με το κάψιμο των ξερών μαγιάτικων στεφανιών από τα σπίτιαΉταν μια δράση που απέδειξε ότι τα σκοτεινά, γεμάτα χόρτα και σκουπίδια πάρκα της περιοχής, μπορούν να γίνουν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης. Φτάνει ο Δήμος και οι συναρμόδιες αρχές να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις γειτονιές ως το πίσω μέρος κάποιων καταστημάτων, χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν τα «σκουπίδια» (ενίοτε και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται σαν «σκουπίδια») της πόλης.

Μαζί χθες στην πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση από το «Κιρκινέτσι» ήταν οι Ανιπεριφερειάρχες Αναστασία Αντωνέλλη και Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κουνέλλης αλλά και ο γνωστός ηθοποιος Λεωνίδας Κακούρης  που βρίσκονται στη Μυτιλήνη για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη αγαπημένη».

Ο Σύλλογος ευχαριστεί για την πολύτιμη του βοήθεια σε θέματα ασφάλειας κατά την εκδήλωση το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου.Και έπεται συνέχεια

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο μια σειρά εκδηλώσεων. Ιστορικούς περιπάτους στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους της περιοχής καθώς και ψυχαγωγικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στα μικρά και μεγαλύτερα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της γειτονιάς (στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι, στον Άι Γιάννη τον Αρμένη, και αλλού).

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.