«Έργο πνοής για την Λέσβο η δημιουργία ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ στο πρώην κολυμβητήριο Μυτιλήνης»


Κοινό δελτίο τύπου απο το ΤΕ Λέσβου καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης.

 

Αξιότιμοι Κύριοι

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες τα δελτία τύπου σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής αρχής για την μετατροπή του παλαιού κολυμβητηρίου σε ένα σύγχρονο “ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ” και  πραγματικά έχουμε μείνει άφωνοι.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί επιλέγουν κάποιοι να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αθλητικών σωματείων και να κάνουν στείρα αντιπολίτευση στην πλάτη των μικρών και μεγάλων αθλητών των αθλημάτων σάλας.

Ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος εδώ και δεκαετίες ήταν ένας πνεύμονας ζωής που έδωσε οξυγόνο σε χιλιάδες παιδιά. Αλήθεια κατέγραψαν ποτέ όλοι αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές της νομιμότητας τα οφέλη που είχε η πόλη και το νησί μας από την ύπαρξη τριών ναυταθλητικών σωματείων (Ν.Ο. Μυτιλήνης, ΓΑΣ Λέσβου, Αργοναύτες) με την αθλητική διαπαιδαγώγηση χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο, για 35 χρόνια ασταμάτητα; Έχουν καταγράψει, επίσης, τη ζημιά που προκάλεσε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τα τελευταία 10 χρόνια σε χιλιάδες παιδιά;

Γνωρίζουν οι όψιμοι υπερασπιστές της νομιμότητας ότι το κολυμβητήριο της Μυτιλήνης ήταν το πρώτο κλειστό στην Ελλάδα και προήλθε ως ανταμοιβή στο νησί μας αναγνωρίζοντας τις μεγάλες πανελλήνιες επιτυχίες σε κολύμβηση – πόλο από το 1928 ως την ημέρα που ο αείμνηστος Μανώλης Μαλλίδης υπέδειξε το συγκεκριμένο χώρο για την κατασκευή του;  

Το κολυμβητήριο έκλεισε ξαφνικά και πέταξε στο δρόμο 4 αθλήματα και 10 συνολικά σωματεία και πάνω από 1.000 παιδιά, με αιτιολογία «πρόβλημα στατικότητας». Μέχρι σήμερα η στατικότητα του είναι άριστη και με την ανακατασκευή θα γίνει ακόμη καλύτερη. Λάθος μεγάλο το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Δεν διορθώνεται, όμως, με δεύτερο λάθος εάν το γκρεμίσετε.  

Αν μη τι άλλο η δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου εντός του ιστού της πόλης στο οποίο θα μπορούν να πάνε οι μικροί κυρίως αθλητές κυριολεκτικά με τα πόδια ήταν ένα όνειρο για εμάς, ένα όνειρο που θα βοηθούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων σάλας αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας.

Τα τελευταία 8 χρόνια κάνουμε κάθε χρόνο συναντήσεις με όλους τους φορείς του νησιού μας για την επίλυση ενός ζωτικής σημασίας προβλήματος που είναι η κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου και κάθε φορά η απάντηση είναι ίδια “ έχετε δίκιο θα το κοιτάξουμε”.

Είναι η πρώτη φορά που εκφράστηκε η πολιτική βούληση όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις, και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η δέσμευση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για την δημιουργία 2 νέων κλειστών γυμναστηρίων στην Λέσβο και αντί όλοι μαζί να σκύψουμε το κεφάλι και να αγωνιστούμε για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντ’ αυτού προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και άλλα.

Τα ερωτήματα που μας γεννιούνται είναι αρκετά, μερικά από αυτά είναι:

Γιατί αναφέρετε ως ανασταλτικός παράγοντας το λιμάνι της πόλης από την στιγμή που το κολυμβητήριο λειτουργούσε εκεί έως το 2012? Μέχρι τότε πως ήταν δυνατόν να λειτουργεί και τώρα δεν είναι?

Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το νέο Master Plan της νέας Δημοτικής Αρχής προβλέπει την διατήρηση του εν λόγω κτηρίου, έχει αλλάξει κάτι?

Ποιοι να είναι άραγε οι πραγματικοί λόγοι που δεν επιθυμούν κάποιοι την υλοποίηση του έργου?

Τέλος θα θέλαμε να θυμίσουμε στον πρόεδρο του ΒΑ τμήματος του ΤΕΕ ότι σε συνέντευξη του σε τοπικό ΜΜΕ στις 5/11/19 είχε πει «Ποτέ δεν είπαμε να μην επισκευαστεί, το ποια θα είναι η χρήση αυτό θα το δουν οι τοπικοί άρχοντες»

Τι άλλαξε από αυτή την συνέντευξη του μέχρι σήμερα?

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι μόνο εντός του δήμου Μυτιλήνης δραστηριοποιούνται 8 σύλλογοι καλαθοσφαίρισης, 6 σύλλογοι πετοσφαίρισης  και επιπλέον υπάρχουν και άλλα αθλήματα που εξυπηρετούνται σε κλειστά γυμναστήρια όπως η πάλη και η επιτραπέζια αντισφαίριση.

Καλούμε όλους του φορείς να αφήσουν στην άκρη τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να συνεργαστούν ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο πνοής για τον αθλητισμό της πόλης μας. Ένα έργο που μαζί με το κλειστό γυμναστήριο της Δυτικής Λέσβου θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των αθλημάτων σάλας και θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Ο αθλητισμός δεν επιτρέπετε να είναι πεδίο πολίτικής αντιπαράθεσης ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει για το κοινό καλό!

 

 

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ