ΒΙΝΤΕΟ: Κοινωνικό Μήνυμα συμπαράστασης, από τους Λέσβιους προς τον πληθυσμό της Νέας Υόρκης


Στο πλαίσιο της  καλλιέργειας των ιστορικών σχέσεων των Νήσων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου  με τους ομογενείς  Ελληνοαμερικανούς,  η Περιφέρεια B. Αιγαίου ετοίμασε τηλεοπτικό spot video  που εκπέμπει ένα Κοινωνικό Μήνυμα Συμπαράστασης, από τους Λέσβιους προς τον  πληθυσμό της Νέας Υόρκης.                                                                                                                             

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι  να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε αυτούς που υπέφεραν από τον ιό covid-19.Οι Λέσβιοι που υπέφεραν τα τελευταία χρόνια από την ύφεση, το μεταναστευτικό, την συνεχή ένταση με την Τουρκία και την πανδημία  θα εκπέμψουν  την αισιοδοξία,  μέσα από τις  ανθρώπινες αξίες του πολιτισμού μας.

Το spot παρουσιάστηκε LIVE από τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη χθες  23 Ιουνίου στις 17:30 .

Στην παρουσίαση συμμετείχαν  μέσω τηλεδιάσκεψης ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Το εγχείρημα στηρίζει η Λεσβιακή Ομογένεια των ΗΠΑ και ο Εθνικός Κήρυκας με τον οποίο η Περιφέρεια Β. Αιγαίου βρίσκεται σε επικοινωνία.

Μετά την παρουσίαση, το spot, αναρτήθηκε παράλληλα με την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες :

 

1)  FACEBOOK  με τίτλο "Lesvos Supports ΝΥ"

2) YOUTUBE Channel με τίτλο "Lesvos Supports New York"

3) INSTAGRAM χρήστης lesvosforny

4) TWITTER με τίτλο Lesvos SupportsNY"

Ε-mail επικοινωνίας :  lesvosforny@gmail.com

 

Το spot πρόκειται να  σταλεί επίσης με ατομικά μηνύματα σε πρόσωπα υψηλού κύρους και επιρροής στην Νέα Υόρκη. Το περιεχόμενο του μηνύματος αλλά και το spot έχει επιμεληθεί ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγγραφέας κ κος Μανούσος Μαραγκουδάκης.

Ο Ελληνισμός των ΗΠΑ σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελείται από απογόνους μεταναστών από τα νησιά μας, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.

Το κοινωνικό μήνυμα συμπαράστασης που εκπέμπουμε σήμερα, είναι το πρώτο βήμα για να κάνουμε τα νησιά μας και την Λέσβο ορατά στις ΗΠΑ και για να τονώσουμε τις σχέσεις μας με την ισχυρή Ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ.