Ψυχρός, κυνικός και αμετανόητος ο δολοφόνος της Καρολάιν (ΒΙΝΤΕΟ)


Προκλητικός και χωρίς να δειχνει ιχνος μεταμέλειας ο 33χρονος συζυγοκτονος πέρασε την πύλη των Φυλακών Κορυδαλλού.

Επί 8 ώρες ανακριτής και εισαγγελέας σφυροκοπούσαν με ερωτήσεις τον καθ’ ομολογία δράστη που σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν, προσπαθώντας να μάθουν το τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της 11ης Μαΐου στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Ο 33χρονος πιλότος ενώπιων της δικαιοσύνης εμφανίστηκε αμετανόητος. Προσπάθησε να δικαιολογήσει τον φόνο που διέπραξε κατηγορώντας την Καρολάιν πως άλλαξε συμπεριφορά μετά την αποτυχημένη εγκυμοσύνη που είχε.

«Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Αντιμέτωπος με το βαρύ κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο 33χρονος προσπάθησε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα χωρίς επιτυχία ότι δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο.

«Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί» πρόσθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος επίσης αμφισβήτησε και τα ευρήματα της αστυνομίας που δείχνουν την ενοχή του ζητώντας να μην προφυλακιστεί. «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου» τόνισε στην απολογία του.

Στο υπόμνημά του ο συζυγοκτόνος δεν έκανε καμία αναφορά στο θέατρο που έπαιζε προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας για 37 ολόκληρες ημέρες. Για άλλη μια φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του επικαλούμενος το παιδί του. Αυτό το παιδί ,την μικρή Λυδία, που μπροστά στα μάτια του σκότωσε την μητέρα της.

«Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ότι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου» συμπλήρωσε ο 33χρονος πιλότος.

Να σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ο 33χρονος δεν κάνει καμία αναφορά για το δεύτερο κακούργημα που αντιμετωπίζει για την θανάτωση του σκύλου της οικογένειας.