«Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι Μυτιλήνης»- Με επιτυχία η άσκηση του λιμενικού ταμείου Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου πραγματοποίησε  άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε συνεργασία με το λιμεναρχείο Μυτιλήνης και την ομάδα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης  «Μετόπη», στο εμπορικό λιμάνι της πόλης , πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εθελοντών για τα  αντιρρυπαντικά μέσα που διαθέτει το ΔΛΤ και στη συνέχεια στο κεντρικό λιμάνι Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε πρακτική άσκηση με τη ρίψη αντιρρυπαντικού φράγματος για την αντιμετώπιση μεγάλης πετρελαιοκηλίδας από διαρροή μαζούτ πετρελαίου από πλοίο,  που προέβλεπε το σενάριο .

Το λιμενικό ταμείο προμηθεύτηκε σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης και σήμερα παρουσιάστηκε το νέο σύστημα απάντλησης πετρελαιοειδών που πλέον είναι στη διάθεση των ομάδων που τυχόν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση.

Εγκαταστάσεις αντιρρυπαντικών μέσων το ΔΛΤ διαθέτει  στα λιμάνια Σιγρίου, Μυτιλήνης και Περάματος και κάθε χρόνο η άσκηση επαναλαμβάνεται σε διαφορετικό λιμάνι.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ