Ψάχνει χώρο για την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ ο Κυτελης- Στο δημαρχείο Ροιλος και Παπαευσταθιου


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για μία σειρά θεμάτων που αφορούν την Υγεία, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη των κκ Ροϊλού και Παπαευσταθίου στη Λέσβο για το 5ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος στις 12 & 13 Ιουνίου, στο οποίο προσκλήθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, με την ιδιότητα και του γιατρού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα Κέντρα Υγείας του Δήμου, καθώς αντιμετωπίζουν σειρά σοβαρών προβλημάτων και ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προβλήματα τα οποία κατέδειξε ο Δήμαρχος στον κ. Ροϊλό. Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, αφού άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο, δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου. Το ΕΚΑΒ φιλοξενείται αυτή τη στιγμή σε χώρο μη ικανοποιητικό για τις ανάγκες των πολιτών.

Ο Δήμαρχος θεώρησε αναγκαία και απαραίτητη τη συνεργασία του ΕΚΑΒ με το Δήμο Μυτιλήνης και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση χώρου εγκατάστασης του προσωπικού και του στόλου του ΕΚΑΒ, σε σημείο προσβάσιμο για τα επείγοντα περιστατικά.