Καθαρισμοί στον Μολυβο από τους προσκόπους


Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον για τους Προσκόπους είναι κάθε μέρα

Παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον και η Ομάδα των Προσκόπων του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας ανέλαβε δράση - ένα χρόνο μετά την αναστολή των λειτουργιών του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – καθαρίζοντας από σκουπίδια το δρόμο και το άλσος προς το κάστρο του Μολύβου. Επίσης βαθμοφόροι του ίδιου Συστήματος καθάρισαν μέρος του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου του χωριού τους. Έκοψαν και μάζεψαν χόρτα και ξερά φύλλα, όργωσαν το χώμα και τακτοποιήσαν το αυτόματο σύστημα άρδευσης φυτών.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου κάνει γνωστό ότι οι τακτικές συγκεντρώσεις όλων των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου θα ξεκινήσουν ξανά και αφού κάτι τέτοιο επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ας σημειωθεί ότι το σύνολο των βαθμοφόρων μελών της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο έχουν ήδη εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά και στη λειτουργία των προσκοπικών Συστημάτων σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας.