Προβληματική η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος στο ΠλωμάριΚείμενο του δημοτικού συμβούλου δήμου Μυτιλήνης Δημήτρη Μαλιαρου* για το θέμα της προβληματικής αναμετάδοσης κρατικών και ιδιωτικών καναλιών στην περιοχή του Πλωμαρίου.


Για ακόμα μια φορά γινόμαστε αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών διότι υπάρχει πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα των καναλιών ιδιωτικών και κρατικών στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Το πρόβλημα έχει ως εξής, ενώ και τα δυο πακέτα καναλιών, ιδιωτικών και κρατικών, μεταδίδονται και γίνεται η λήψη τους, εδώ και αρκετές ημέρες παρατηρούνται πολλά παγώματα στην εικόνα και στον ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ομαλή η παρακολούθηση τους.

Από την εποχή προ μηνών που έγινε η ψηφιακή μετάβαση, κατά διαστήματα υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. 

Δήμος Μυτιλήνης και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οριστική λύση της ομαλής αναμετάδοσης και των κρατικών και των ιδιωτικών καναλιών και να μη μένουν στα λόγια όσον αφορά το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών για σφαιρική ενημέρωση, αλλά και ψυχαγωγία. 

Οι πρόχειρες λύσεις και τα μπαλώματα των προηγούμενων αρχόντων που βρήκαν και διατηρούν και οι σημερινοί έχουν ημερομηνία λήξεως και η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία πρέπει να σταματήσουν.


Δημήτρης Μαλλιαρός

Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη "Με Πυξίδα Τον Πολίτη"