Το Σάββατο ξεκινά η ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς- Σίγρι- Μυκόνος- Μεστά Χίου


Νέα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική ισχύουν από σήμερα.

Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίγρι Λέσβου μέσω Μυκόνου και Μεστών Χίου, το οποίο θα πραγματοποιείται καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους καλοκαιρινούς μήνες και προσελκύει το ενδιαφέρον των τουριστών με προορισμό περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα θα πραγματοποιείται η σύνδεση της Ικαρίας, Φούρνων, Σάμου, Χίου, Λέσβου και Λήμνου με την Καβάλα ενώ το Σάββατο 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο επιδοτούμενο δρομολόγιο που συνέδεε τα νησιά με Θεσσαλονίκη, το οποίο θα επανέλθει στη γραμμή το Σεπτέμβριο. Τέλος Ιουνίου η γραμμή θα ενισχυθεί μ’ ένα επιπλέον δρομολόγιο, που θα συνδέει την Λέσβο και Λήμνο με Καβάλα, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα ενισχυθεί και η κύρια γραμμή σύνδεσης της Λέσβου και της Χίου με Πειραιά με επιπλέον δρομολόγια.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ