Στην τελική ευθεία η διαμόρφωση του Δημοτικού Κοινόχρηστου Χώρου στον Οικισμό Παραλίας Θερμής


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε την προκήρυξη για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση Δημοτικού Κοινόχρηστου Χώρου στον Οικισμό Παραλίας Θερμής Δήμου Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 207.471,68 €.

Η μελέτη περιλαμβάνει τη διαμόρφωση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου, μεγάλο τμήμα του οποίου χρησιμοποιείται σήμερα άναρχα για στάθμευση αυτοκινήτων.

Ο περιβάλλον χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με την κατασκευή λιθόστρωτων διαδρόμων από πλάκες φυσικού πετρώματος ακανόνιστου σχήματος, ίδιας απόχρωσης με αυτές με τις οποίες έχει πλακοστρωθεί η ζώνη λιμένα, καθώς και με τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Επιπροσθέτως, δημιουργείται οριοθετημένος υπαίθριος χώρος στάθμευσης 48 θέσεων αυτοκινήτων και δύο λεωφορείων που θα εξυπηρετεί την περιοχή.

Στη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού του κοινόχρηστου χώρου, τόσο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και του σχηματιζόμενου κόμβου (εισόδου – εξόδου) αυτοκινήτων, όσο και στον μικρό παράδρομο προς το λιμάνι του οικισμού Θερμής.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.